Ο νέος «Σκαραβαίος» των 570.000 ευρώ!

Η μόδα του restomodding καλά κρατεί, με ιστορικά αυτοκίνητα να αναγεννιούνται από την τέφρα τους και να αποκτούν εκσυγχρονισμένη μορφή. Ο «Σκαραβαίος» έχει παρουσιαστεί σε αρκετές εκτελέσεις, όμως τόσο ρηξικέλευθη και κυρίως ακριβή δεν πρέπει να έχουμε ξαναδεί.

Ο Jonathan Engler ίδρυσε την εταιρία Milivié με σκοπό «την ανάσταση γερμανικών συμβόλων της αυτοκίνησης, που έχουν εκλείψει». Ποιο καλύτερο σύμβολο για να ξεκινήσει η νεότευκτη προσπάθεια, από ίσως το πιο γνωστό αυτοκίνητο της Ιστορίας; Το Milivié 1 βασίζεται στο VW Beetle 1303 και χρειάζεται 1.000 εργατοώρες για να έρθει στη μορφή που το βλέπουμε. Κάθε πάνελ και εξάρτημα του «σκαθαριού» αντικαθίσταται ή/και βελτιστοποιείται, αφήνοντας στο τέλος εργοστασιακό μόνο το μεταλλικό κομμάτι του πλαισίου και τα μαρσπιέ.

Το ανθρακονημάτινο αμάξωμα διατηρεί ξεκάθαρα τις αναλογίες του Beetle, αλλά στις τέσσερις άκρες του συναντάμε πλέον λεπτά φανάρια LED και 19άρες ζάντες, που μπροστά κρύβουν τρυπητές και αεριζόμενες δισκόπλακες 343 χλστ.! Η ducktail αεροτομή δεσπόζει στο πίσω μέρος, υποδεικνύοντας κατά μια έννοια τα γεννόμενα κάτω από το καπό. Εκεί όπου εξακολουθούμε να βρίσκουμε τετρακύλινδρο αερόψυκτο boxer, αλλά με τη χωρητικότητα στα 2.3 λίτρα (2.28) και συνοδευόμενο από διπλά καρμπιρατέρ Weber, μαζί με ολοκαίνουργιο σύστημα εξαγωγής (στοιχεία ισχύος δεν ανακοινώνονται).

Το εσωτερικό, αντίθετα, μόνο Beetle δεν θυμίζει. Ουδεμία σχέση με εκείνο του αρχέγονου μοντέλου, πλήρως ανασχεδιασμένο και με μια ευμεγέθη ενιαία διάταξη οθονών 12,3 ιντσών, που περικλείει το ψηφιακό καντράν και το σύστημα πολυμέσων. Τα γραφικά και οι λειτουργίες του δεν βασίζονται σε κάποιο υπάρχον λογισμικό, καθώς η  Milivié εξελίσσει το δικό της για περαιτέρω διαφοροποίηση από την ψηφιακή μάζα της αυτοκίνησης.

Όλη αυτή η διαφορετικότητα και η εξατομίκευση, όμως, κοστίζει. Καταρχάς το αυτοκίνητο δεν είναι καν έτοιμο, όπως διαπιστώνουμε από το γεγονός πως ακόμα υπάρχει μόνο σε ψηφιακή μορφή. Παρόλα αυτά η εταιρία δέχεται παραγγελίες, δεσμευόμενη πως θα αρχίσει να παραδίδει στους μόλις 22 πελάτες από τον Ιούλιο του 2023. Πόσο ζητάει για κάθε Milivié 1; 570.000 ευρώ!

Get it on Google Play Download on the App Store