Ο «Σκορπιός» της Mahindra των 200 ίππων & 14.400 ευρώ

Η Mahindra παρουσίασε το νέο Scorpio-N, που έρχεται να διαδεχθεί το γερασμένο Scorpio και να θέσει νέα στάνταρ για τα ινδικά αυτοκίνητα.

Η σχεδίαση προέρχεται από κοινή προσπάθεια του φημισμένου Pininfarina και του Mahindra India Design Studio (MIDS), χαρακτηριζόμενη από τις  παραδοσιακές αναλογίες ενός κλασικού off roader, αλλά πιο αεροδυναμική και σύγχρονη εκτέλεση. Το αμάξωμα είναι πιο μυώδες, τα LED ημέρας πολύ πιο μοντέρνα, ενώ η χρωμιωμένη μάσκα ενσωματώνει το νέο σήμα της Mahindra και απομακρύνει την αισθητική από το να είναι κόπια της Jeep.

Στο εσωτερικό υπάρχει χώρος για έως και επτά επιβάτες, χάρις στις τρεις σειρές καθισμάτων. Οι επενδύσεις από δερματίνη καφέ/μαύρου χρώματος και η ηλιοροφή δημιουργούν μια πολυτελή ατμόσφαιρα, την ίδια ώρα που η τεχνολογική αύρα εξασφαλίζεται από την οθόνη αφής 8 ιντσών και το σύστημα πολυμέσων, που περιλαμβάνει λειτουργίες Android Auto, Apple CarPlay, Alexa και περισσότερες από 70 ακόμα εφαρμογές, περιλαμβανομένου του premium ηχοσυστήματος 3D Immersive της Sony, με 12 ηχεία (στην κορυφαία έκδοση).

Η Mahindra ισχυρίζεται ότι το Scorpio-N είναι ολοκαίνουργιο μοντέλο, βασιζόμενο στην σχέδιο αρχιτεκτονική πλαισίων σκάλας τρίτης γενιάς και διατηρώντας τον στιβαρό χαρακτήρα του προκατόχου, με παράλληλη βελτιώσεις στην άνεση, την οδική συμπεριφορά, το δείκτη NVH (Noise Vibration Harshness) και την ασφάλεια. Η εμπρός ανάρτηση αποτελείται από διπλά ψαλίδια και η πίσω από διάταξη 5 συνδέσμων, προσφέροντας μέχρι ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ. Το προαιρετικό σύστημα τετρακίνησης  4XPLOR επιτρέπει στον οδηγό να αλλάξει από 2WD σε 4WD, προσφέροντας επίσης 3 διαφορετικά προγράμματα λειτουργίας: Zip (ομαλή οδήγηση), Zap (εκτός δρόμου) και Zoom (απόδοση).

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει από έναν βενζίνης και ντίζελ, οι οποίοι -σύμφωνα με τη Mahindra- προσφέρουν τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 στην κατηγορία, παρόλο που δεν διαθέτουν υβριδική υποβοήθηση . Ο 2.0λιτρος τούρμπο βενζινοκινητήρας TGDi mStallion αποδίδει 200 ίππους και 380 Nm (280 ft-lb) ροπής, ενώ ο 2.2λτ. πετρελαιοκινητήρας mHawk αποδίδει 175 ίππους και 400 Nm ροπής. Αμφότεροι συνεργάζονται με μηχανικό 6άρι κιβώτιο ή αυτόματο ισάριθμων σχέσεων, με στάνταρ κίνηση στους πίσω τροχούς και προαιρετική τετρακίνηση.

Το Mahindra Scorpio-N θα ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στο τέλος του μήνα, με τιμές που ξεκινούν από τα 11,99 εκατ. λαχ (14.425 ευρώ) και φτάνουν μέχρι τα 19,5 εκατ. λακ (23.450 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store