Tι κρύβεται κάτω από την «μαϊμού» Corvette; (+video)

Υπάρχουν πολλοί ανεξάρτητοι κατασκευαστές και καροσερίστες, που παίρνουν κανονικά αυτοκίνητα και τα μετατρέπουν -ή προσπαθούν, τουλάχιστον- σε αντιγραφές υπό κλίμακα θρυλικών muscle cars και υπεραυτοκινήτων. Τις περισσότερες φορές το τελικό αποτέλεσμα είναι για χιουμοριστική δημοσίευση. Κάποιες λίγες, υπάρχει επιτυχία. Εσείς θα κρίνετε πού ανήκει το σημερινό παράδειγμα.

Δείτε ακόμα: Τι κοινό έχει το Dacia Duster με την Ford Mustang;

To έμπειρο μάτι διακρίνει την θεσπέσια μορφή της 2ης γενιάς Chevrolet Corvette, η οποία ανακηρύσσεται πρακτικά παμψηφεί ως η πιο καλοσχηματισμένη εκδοχή της ‘Vette και ένα από τα ομορφότερα αυτοκίνητα όλων των εποχών. Το μικρότερο μέγεθος σε σχέση με το αυθεντικό μοντέλο επίσης δεν χρειάζεται μεγεθυντικό φακό για να φανεί, υποδηλώνοντας πως κάτι άλλο συμβαίνει κάτω από το αμάξωμα. Αυτό το «κάτι» είναι το Mazda MX-5, το οποίο έβαλε τα «αμερικανικά» του ώστε να υποδυθεί ένα από τα αρχέγονα muscle cars.

Υπεύθυνη για αυτό είναι η Mitsuoka, η οποία -όπως και πολλά αυτοκίνητα εξ Ιαπωνίας- έγινε γνωστή (σχετικά) από το video game Gran Turismo. O μικρός Ιάπωνας κατασκευαστής έχει «χτίσει» τη φήμη του μέσα από μια σειρά ιδιότροπων και εκκεντρικών -για να το θέσουμε ευγενικά- μοντέλων περιορισμένης παραγωγής. Συγκριτικά με το ιστορικό του, λοιπόν, και κάποια άλλα δείγματα που έχουμε δει το Rockstar (όπως ονομάζεται η «ιαπωνική Corvette») στέκεται μια χαρά. Από πλευράς σχήματος και γραμμών, το αμάξωμα προσεγγίζει σε μεγάλο βαθμό αυτό του αυθεντικού, κάτι που κάνουν και οι ζάντες. Δυστυχώς κάποιες χαρακτηριστικές λεπτομέρειες της Corvette ΜΚ2, όπως οι πλαϊνές εξατμίσεις και τα αναδιπλούμενα φωτιστικά σώματα, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν έγκριση τύπου και απουσιάζουν.

Διαβάστε επίσης: Τι αυτοκίνητο υπάρχει κάτω από τη «μαϊμού» Ferrari;

Κάτω από όλα αυτά συναντάμε τον τετρακύλινδρο 1.5 SKYACTIV-G των 130 ίππων και το 6ταχυτο χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο. Ενδεικτικά η Corvette-πηγή έμπνευσης του 1963 ξεκινούσε από έναν V8 5.3 λίτρων και απόδοση 250 ίππων, με την αμέσως ισχυρότερη μορφή του να παράγει 360 ίππους. Η κορυφαία Stingray διέθετε τον πληθωρικό L88 V8 7 λίτρων 430 ίππων και 610 Nm ροπής.

Get it on Google Play Download on the App Store