Το Alpine A290_β δείχνει τα μελλοντικά hot hatches

Η Alpine παρουσίασε το πρωτότυπο A290_β, ανοίγοντας παράλληλα ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της και δείχνοντας πώς θα είναι τα hot hatches, στο όχι τόσο μακρινό μέλλον.

To A290_β αποτελεί προπομπό της κορυφαίας έκδοσης του νέου Renault R5, ξεχωρίζοντας για την εντυπωσιακή εμφάνιση και το ιδιαίτερο όνομά του.
Η απόφαση για το «A290_β» στηρίζεται στην παγκόσμια στρατηγική ονοματοδοσίας των μοντέλων της Alpine. Τα ονόματα ξεκινούν με το γράμμα A, που ακολουθείται από τρείς αριθμούς. Ο αριθμός 2 συμβολίζει το segment Β και το 90 συμβολίζει τη μελλοντική lifestyle γκάμα της μάρκας. Το ελληνικό γράμμα «βήτα» αντιπροσωπεύει την ενδιάμεση φάση παραγωγής του μοντέλου, το οποίο προβλέπεται να κάνει το επίσημο ντεμπούτο του το 2024.

Η φιλοσοφία πίσω από το αυτοκίνητο, τώρα, αξιοποιεί την κληρονομιά της Alpine και την αύρα των αγώνων, προκειμένου η γαλλική φίρμαν να εισέλθει σε νέες κατηγορίες – αρχής γενομένης, από τα hot hatches. Ο σχεδιασμός, τα υλικά και η τεχνολογία του A290_β ενσωματώνουν μια νέα οπτική για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία θα μπορούν να σταθούν επάξια τόσο στην πίστα όσο και στις καθημερινές μετακινήσεις, ικανοποιώντας όλες τις ανάγκες του οδηγού. Καθώς οι μετακινήσεις χαμηλών εκπομπών ρύπων γίνονται απαραίτητη προϋπόθεση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, το Alpine A290_β είναι κάτι περισσότερο από ένα εκθεσιακό πρωτότυπο: είναι ένα μοντέλο που αντικατοπτρίζει την ισχυρή θέληση και την ακλόνητη δέσμευση της μάρκας για ένα βιώσιμο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

H έκδοση παραγωγής, που επί της ουσίας θα αποτελέσει τη σύγχρονη μετενσάρκωση του Renault 5 Turbo, θα έχει και πάνω από 200 άλογα! Συγκεκριμένα, ένας ηλεκτροκινητήρας 218 ίππων και 300 Nm (ίδιος με αυτόν του Megane E-Tech Electric) τοποθετημένος μπροστά θα τροφοδοτεί τους αντίστοιχους τροχούς, εξασφαλίζοντας μια επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα στην περιοχή των 6 δλ. Μπορεί, λοιπόν, ο ηλεκτρικός απόγονος του 5 Turbo να μην είναι πισωκίνητος, ούτε κεντρομήχανος, αλλά από επιδόσεις δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο.

Get it on Google Play Download on the App Store