Το αυτοκίνητο της Sony εν δράσει (+video)

Ζούμε σε μια εποχή όπου ο οποιοσδήποτε, μπορεί από το πουθενά να παρουσιάσει το οτιδήποτε. Κάπως έτσι εμφανίστηκε η Tesla., κάπως έτσι θέλουν να προχωρήσουν εταιρίες από τον χώρο της τεχνολογίας όπως οι Sony, Apple και Google. Εξ αυτών, μόνο η πρώτη έχει να παρουσιάσει χειροπιαστά αποτελέσματα επί τεσσάρων τροχών.

Η εταιρία που μεγάλωσε γενιές με τα Playstation και Gran Turismo, παρουσίασε στις αρχές του περασμένου έτους το Vision-SΤο πρώτο -πραγματικό- αυτοκίνητο στα χρονικά της, με τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης και σύστημα σύστημα 360 Reality Audio μεταξύ πολλών άλλων, που μετατρέπει την καμπίνα σε μίνι συναυλιακό χώρο, παράγοντας και διαχέοντας τα ηχητικά κύματα σε όλη την επιφάνεια. Σήμερα θα το δούμε σε πλάνα από τις δοκιμές εξέλιξης, τόσο σε πίστα όσο και δημόσιους δρόμους, που δείχνουν πως η Sony είναι πολύ σοβαρή με το λανσάρισμά του.

Το Vision-S ενσωματώνει αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 2 και παίρνει κίνηση από δυο ηλεκτροκινητήρες, 200 kW έκαστος (ή 270 ίππων), που μπορούν να επιταχύνουν το Sony στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 4,8 δλ. και να το φτάσουν μέχρι τα 239 χλμ./ώρα τελικής ταχύτητας. Για την υλοποίησή του, οι Ιάπωνες συνεργάστηκαν με τις BoschContinentalNVIDIA, AIMotive, Elektrobit Automotive, Magna Steyr, Valeo, Vodafone, Qualcomm και ZF. Αισθητήρες αναγνώρισης πεζών, αντικειμένων και κινούμενων οχημάτων, ραντάρ διατήρησης ταχύτητας και επιβράδυνσης, Solid State LiDAR και περιμετρικός έλεγχος 360 μοιρών για προσέγγιση αντικειμένου, είναι μερικά μόνο από τους ηλεκτρονικούς συνοδοιπόρους του οδηγού. Στο εσωτερικό επίσης υπάρχει ηλεκτρονική εποπτεία για τα πάντα, με τις οθόνες αφής να κυριαρχούν απόλυτα.

 

Ακόμα δεν ανακοινώνεται επίσημα αν το Vision-S θα περάσει στην παραγωγή, αλλά θα ήταν τουλάχιστον οξύμωρο να επενδύσει η Sony τόσα κεφάλαια σε ένα project και να το κρατήσει στο στάδιο του πρωτοτύπου.

Get it on Google Play Download on the App Store