Το κινεζικό κράμα Avenger-Defender των 14.500 ευρώ

Μπορεί οι Κινέζοι να κατακτούν την Ευρώπη, να πηγαίνουν «τρένο» στο Euro NCAP και να βάζουν στα σχοινιά μέχρι την Tesla, αλλά τις κακές συνήθειες των αντιγραφών ακόμα δεν μπορούν να τις κόψουν. Το νέο BAIC BJ30 είναι η τέλεια απόδειξη, θέλοντας να φέρει «εις σάρκα μία» τα Jeep Avenger και Land Rover Defender!

Το νέο κινεζικό SUV δεν θέλει ούτε μισή ματιά από μπροστά, προκειμένου να φανερώσει την αγάπη του για το Avenger. Η μάσκα και τα φανάρια είναι σχεδόν πανομοιότυπα του Jeep, αν και οι σχεδιαστές έχουν κάνει τη δουλειά τους στη διαφοροποίηση με το αυθεντικό σχέδιο. Τα ημικυκλικά LED ημέρας φέρνουν λίγο από Renegade στο εμπρός μέρος, αλλά το σχήμα των προβολέων και της μάσκας κάνει «μπαμ» ότι εμπνέεται από το μικρότερο Jeep. Ακόμα και γρίλιες βλέπουμε, άσχετο που εδώ είναι 4 οριζόντιες αντί για 7 κάθετες, όπως στα «Τζιπ».

Πίσω η κατάσταση αλλάζει και πηγαίνει προς Αγγλία μεριά. Συγκεκριμένα, στο Land Rover Defender. Τόσο η μορφή των φωτιστικών σωμάτων όσο και εκείνη της τρίτης κολώνας, θυμίζει ξεκάθαρα το Defender. Οι διαστάσεις πάντως, τοποθετούν το BJ30 ανάμεσα στο τρίθυρο 90 και το πεντάθυρο 110, αλλά και πολύ ψηλότερα από το Avenger. Το μήκος του νέου BAIC φτάνει τα 4.730 χλστ., όταν το Defender 90 είναι στα 4.583 χλστ. και το 110 στα 5.358 χλστ. Για το Jeep των 4.084 χλστ., ούτε λόγος. Το πλάτος ανέρχεται στα 1.910 χλστ., το ύψος στα 1.757 χλστ. και το μεταξόνιο στα 2.820 χλστ., οπότε αντιλαμβανόμαστε πως το BJ30 είναι αρκετά μεγάλο αυτοκίνητο. Δυστυχώς δεν έχουμε φωτογραφίες από το εσωτερικό, ώστε να δούμε πώς μετουσιώνεται το μπόι σε χώρους.

Από πλευράς κινητήρων, αντίθετα, υπάρχει ενημέρωση. Ένας τετρακύλινδρος 1.500άρης τούρμπο τροφοδοτεί τους εμπρός τροχούς με 188 ίππους, μέσω 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου ή ισάριθμων σχέσεων αυτόματο. Επιδόσεις δεν ανακοινώνονται, ωστόσο η εκτιμώμενη τιμή επισκιάζει τα πάντα. Σύμφωνα με τους Κινέζους, το νέο BAIC BJ30 θα ξεκινά από τις 116.000 γουάν. Ποσό που αντιστοιχεί σε μόλις 14.491 ευρώ!

Get it on Google Play Download on the App Store