Το κινεζικό Ranger Raptor που μπέρδεψε τη Shelby

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε κινέζικες αντιγραφές ευρωπαϊκών -συνηθέστερα- μοντέλων, οι οποίες στις περισσότερες των περιπτώσεων οδηγούν σε δικαστικές διαμάχες. Κάτι τέτοιο, ενδεχομένως να συμβεί με το «γιαλαντζί» Ranger Raptor που μόλις παρουσιάστηκε.

Το κανονικό του όνομα είναι Great Wall Motor Baja Snake και, όπως βλέπουμε, δεν κάνει την παραμικρή προσπάθεια να κρύψει τις επιρροές του. Βασίζεται στο Cannon, αλλά δηλώνει κατευθείαν πως πρόκειται για το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας χάρις στο κιτ ανύψωσης των 51 χλστ., τους ογκώδεις προφυλακτήρες, τα φουσκωμένα φτερά, τα αμιγώς χωμάτινα ελαστικά, το πλαϊνό κάλυμμα στην καρότσα και τις διπλές λωρίδες κατά μήκος του αμαξώματος, συνοδεία αυτοκόλλητων χαμηλά στις πόρτες. Η μάσκα μιμείται τα φτερά δράκου, όμως τα εμπρός φανάρια, ο χρωματικός συνδυασμός και το γενικότερο σουλούπι του Baja Snake, «φωνάζουν» Ranger Raptor. Τόσο δυνατά μάλιστα, που μπέρδεψαν την ίδια, τη Shelby!

Πριν την παρουσίασή του στην Έκθεση της Σαγκάη, είχε δημοσιευτεί ένα Tweet που ανέφερε πως οι Κινέζοι εξέλιξαν το αυτοκίνητο με τη βοήθεια των Αμερικανών. Λόγω της πασιφανούς ομοιότητας Baja Snake με το Ranger, πολλοί πίστεψαν πως κάτι τέτοιο ίσχυε και άρχισαν να αναπαράγουν την είδηση. Όταν κάποιοι δημοσιογράφοι ήρθαν σε επαφή με τη Shelby, προκειμένου να διασταυρώσουν τα νέα, έλαβαν ως απάντηση ένα «δεν ξέρουμε ακριβώς τι ισχύει»! Οι άνθρωποι στο Τέξας έφτασαν να ελέγξουν το οργανόγραμμα της επιχείρησης, για να δουν αν είχαν συνάψει συμφωνία με την Great Wall για παροχή υπηρεσιών. Κάτι που, τελικά, δεν ίσχυε.

Προς το παρόν, επιφυλάσσονται για τη χρήση ένδικων μέσων. Σκεφτείτε, πάντως, πόσο καλή δουλειά έκαναν οι Κινέζοι. Την κίνηση του Baja Snake αναλαμβάνει ένας 2λιτρος τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας 190 ίππων και 360 Nm, που συνδυάζεται με 8άρι αυτόματο κιβώτιο. Τα αμορτισέρ της Fox Racing ρυθμίζονται σε 14 διαφορετικές θέσεις και είναι τα ίδια, που χρησιμοποιούνται στο ορίτζιναλ Ranger Raptor!

Get it on Google Play Download on the App Store