Το νέο απόλυτο SUV GMC Hummer EV των 830 ίππων

Λίγους μήνες μετά την επιστροφή του Hummer ως αμιγώς ηλεκτρικό pickup, τώρα κάνει την εμφάνισή του και ως SUV, θέτοντας νέα πρότυπα στη δημοφιλή κατηγορία. Εξωτερικά, το GMC Hummer EV SUV είναι σχεδόν ίδιο μέχρι και τις πίσω πόρτες με το pickup, μόνο που στη θέση της καρότσας υπάρχει ένας κλειστός χώρος φόρτωσης. Επιπλέον, στο πίσω καπό έχει τοποθετηθεί η ρεζέρβα με τον θηριώδη τροχό.

Να σημειωθεί ότι στην ειδική έκδοση Edition 1 τοποθετούνται στάνταρ ζάντες 22 ιντσών, ενώ με το πακέτο Off-Road «φοράει» 18άρες ζάντες με ελαστικά 32 ιντσών, συν τα διάφορα προστατευτικά στο αμάξωμα. Εντυπωσιακή είναι η ευελιξία, χάρη στην τετραδιεύθυνση 4 Wheel Steer και το σύστημα CrabWalk, που του επιτρέπει να κινείται με διαγώνια με το πλάι, σαν τον κάβουρα (βλ. παρακάτω βίντεο).

Στο εσωτερικό, καμία σχέση με όσα είχαμε συνηθίσει στα βενζινοβόρα Hummer, καθότι εδώ συναντάμε πλήρη ψηφιακότητα. Ο πίνακας οργάνων φτάνει τις 12,3 ίντσες και η «αιωρούμενη» οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα τις 13,4 ίντσες. Περιμετρικά του Hummer υπάρχουν 18 διαφορετικές κάμερες, ώστε ο οδηγός να ελέγχει με απόλυτη ακρίβεια το πού μπορεί να χωρέσει το τεράστιο αμάξωμα, με τα αφαιρούμενα πάνελ της οροφής.

Η αρχική έκδοση κινείται από 2 ηλεκτροκινητήρες, ισχύος έως 625 ίππων και έως 7.400 Nm ροπής, με αυτονομία που ξεπερνά τα 400 χιλιόμετρα και την τιμή να ξεκινά από 79.995 δολάρια (σημερινή ισοτιμία 68.020 ευρώ). Το πιο ισχυρό GMC Hummer EV SUV τροφοδοτείται με 3 ηλεκτροκινητήρες, συνολικής απόδοσης έως 830 ίππων και με ροπή έως 11.500 Nm. Η επιτάχυνση στα 0-60 μ.α.ω. (0-96 χλμ./ώρα) ολοκληρώνεται σε περίπου 3,5 δλ., η αυτονομία ξεπερνά τα 480 χιλιόμετρα και οι τιμές του ξεκινούν από τα 99.995 δολάρια (85.030 ευρώ). Ωστόσο, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν πολύ υπομονή, μιας και οι πρώτες παραδόσεις των αυτοκινήτων θα ξεκινήσουν από τα τέλη του 2023.

Δείτε το νέο GMC Hummer SUV και στο παρακάτω βίντεο:

Get it on Google Play Download on the App Store