Το νέο φθηνό ηλεκτρικό crossover των 7.800 ευρώ

Η Geometry, η αμιγώς ηλεκτρική μάρκα της κινεζικής Geely Auto Group, παρουσίασε το πιο οικονομικό σε τιμή EV μοντέλο της, το crossover ΕΧ3, με τα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και με τιμή που ξεκινάει από 59.700 γουάν (σημερινή ισοτιμία 7.800 ευρώ).

Το Geometry EX3 εμφανίζει νεανικό και κομψό σχεδιασμό, ενώ με διαστάσεις 4.005 χλστ. μήκος, 1.760 χλστ. πλάτος, 1.575 χλστ. ύψος και 2.480 χλστ. μεταξόνιο, τοποθετείται στην καρδιά των μικρών crossover. Μοντέρνα είναι και η εικόνα στο εσωτερικό του με τη μινιμάλ αισθητική και τις απλές γραμμές. Κυρίαρχο στοιχείο αποτελεί η οθόνη αφής των 8 ιντσών στην κεντρική κονσόλα, μαζί με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 10,25 ιντσών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην πρακτικότητα με τη δημιουργία 26 θηκών και το επίπεδο πάτωμα. Παρά το μικρό του μήκος, το EX3 διαθέτει ένα εντυπωσιακά μεγάλο πορτ μπαγκάζ 500 λίτρων.

Την κίνηση του Geometry EX3 αναλαμβάνει ένα μοτέρ ισχύος 95 ίππων και 180 Nm ροπής. Η ενέργεια αντλείται από μια μπαταρία χωρητικότητας 37,23 kWh, η οποία προσφέρει αυτονομία 322 χιλιομέτρων (σε κύκλο NEDC) και φορτίζει από 0-80% σε λιγότερο από 30 λεπτά, σε ταχυφορτιστές DC. Σύμφωνα με την κινεζική μάρκα, το EX3 πέρασε από πολλές σκληρές δοκιμασίες, τόσο ολόκληρο το όχημα, όσο τα το σύστημα ηλεκτροκίνησης. Το μικρό ηλεκτρικό crossover υιοθετεί ένα υδρόψυκτο σύστημα διαχείρισης ελέγχου θερμοκρασίας της μπαταρίας, επιτρέποντας στο όχημα να φορτίζει με ασφάλεια σε υψηλές ταχύτητες και να λειτουργεί αποτελεσματικά σε ζεστές και κρύες θερμοκρασίες. Η εσωτερική θερμοκρασία της μπαταρίας διατηρείται στους 20°C για να μεγιστοποιείται η απόδοσή της σε όλες τις συνθήκες και να παρατείνεται η διάρκεια ζωής της.

Get it on Google Play Download on the App Store