Το πιο κατάλληλο Hyundai για τις διακοπές (+video)

Αυτή η περίοδος που διανύουμε είναι η καλύτερη για τους περισσότερους, αφού με τον ένα ή άλλο τρόπο απολαμβάνουν ολιγοήμερες διακοπές και χαλαρώνουν. Κάποιοι βρίσκονται σε εξοχικά και χωριά, άλλοι είναι σε ξενοδοχεία και κάμπινγκ κ.λπ. Ορισμένοι επιλέγουν να κάνουν τουρ υπό τη συνοδεία ενός αυτοκινούμενου τροχόσπιτου, προκειμένου να επισκέπτονται πολλά μέρη χωρίς να ψάχνουν για κατάλυμα. Μια λύση που είναι διαδεδομένη χρόνια από πολλούς Ευρωπαίους, αλλά όχι στους Έλληνες.

Το συγκεκριμένο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο είναι το Hyundai Porest, το οποίο πωλείται από τη Hyundai και όχι από κάποια εταιρεία που κάνει μετασκευές vans σε τροχόσπιτα. Όμως διατίθεται μόνο στη Νότια Κορέα, οπότε το κοινό του περιορίζεται σημαντικά. Χρησιμοποιεί ως βάση το επαγγελματικό όχημα Porter, ενώ οι τιμές του κυμαίνονται από 49.900.000 έως 78.500.000 γουάν (37.430-58.890 ευρώ), ανάλογα το επίπεδο εξοπλισμού. Για παράδειγμα μπορεί να εξοπλιστεί με πτυσσόμενη τέντα, μέχρι και με πτυσσόμενο πίσω μέρος που όταν ανοίγει ηλεκτρικά και αυξάνεται ο διαθέσιμος χώρος για τον ύπνο.

Στο εσωτερικό του παρέχει όλες τις ανέσεις ενός μικρού σπιτικού, όπως είναι ντουλάπια, ψυγείο, φούρνος, νεροχύτης, τηλεόραση, κλιματισμός, τραπέζι, τουαλέτα και πολλά ακόμα. Η βασική έκδοση προσφέρεται για να κοιμηθούν δύο επιβάτες, ενώ η πιο πλούσια είναι φτιαγμένη για τέσσερις φιλοξενούμενους.

Ανεξαρτήτως μοντέλου, το Hyundai Porest έχει μήκος 5.680 χλστ., πλάτος 2.130 χλστ., ύψος 2.930 χλστ. και μεταξόνιο 2.640 χλστ. Την κίνηση αναλαμβάνει ένα ντίζελ μηχανικό σύνολο 2.5 λτ. απόδοσης 133 ίππων στις 3.600 σ.α.λ. Για λόγους ασφαλείας η τελική του ταχύτητα περιορίζεται στα 110 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store