Το πιο κατάλληλο όχημα για την… Αττική Οδό

Σίγουρα κανείς δεν περίμενε να κλείσει με μια χιονόπτωση ένας από τους κυριότερους, πιο σύγχρονους και ασφαλείς δρόμους εντός της Αττικής, αλλά τελικά συνέβη και μάλιστα μέσα σε λίγη ώρα. Τα αποτελέσματα τα είδαν όλοι, ενώ δυστυχώς τα βίωσαν πολλοί οδηγοί και επιβάτες, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν για πάρα πολλές ώρες στα οχήματά τους.

Για αυτό λοιπόν, όπως σχολιάζουν πολλοί, θα πρέπει την επόμενη φορά που θα μπαίνει κανείς στην Αττική Οδό και είναι χειμώνας, να είναι κατάλληλα προετοιμασμένος με κουβέρτα, κρεβάτι και όλα τα είδη πρώτης ανάγκης. Ιδανική όμως λύση θα ήταν το εικονιζόμενο τροχόσπιτο, που χρησιμοποιεί ως βάση το Lada Niva Legend. Στην στρατιωτική του παραλλαγή δείχνει ακόμα πιο σκληροτράχηλο και είναι αναμφίβολα το τέλειο όχημα για να κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους της Αττικής -και όχι μόνο- όταν αρχίσουν να πέφτουν οι πρώτες νιφάδες χιονιού.

Στην περίπτωση λοιπόν που μπλοκάρει ο δρόμος, ο οδηγός και ένας επιβάτης (τουλάχιστον) ακόμα δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα. Δεν θα χρειαστεί να ψάχνουν για ξενοδοχείο και να παρατήσουν το όχημά τους, αφού θα έχουν στη διάθεσή τους διπλό κρεβάτι (διαστάσεων 1.980×1.580 χλστ.), ψυγείο, τουαλέτα, ντους κ.λπ. Αρκεί βέβαια να υπάρχει βενζίνη στο ρεζερβουάρ και τα απαραίτητα φαγώσιμα.

Το τροχόσπιτο Niva έχει δεχτεί τις απαραίτητες τροποποιήσεις για να ενσωματωθεί το κουβούκλιο. Το αμάξωμά του έχει μήκος 4.882 χλστ., πλάτος 1.760 χλστ. και ύψος 2.850 χλστ. Την κίνησή του αναλαμβάνει το γνωστό μηχανικό σύνολο των 1.7 λτ., ισχύος 83 ίππων και 129 Nm ροπής. Φυσικά μην περιμένετε να πηγαίνει σβέλτα, όμως σίγουρα θα πατάει άνετα εκεί που κολλάνε πολλά αυτοκίνητα.

Επίσης, η τιμή του είναι κάπως τσουχτερή, αφού η γερμανική εταιρία Autoservice Graf ζητά το ποσό των 62.990 ευρώ. Όσο δηλαδή έχει ένα μεταχειρισμένο δυάρι. Μόνο που αυτό κινείται κιόλας.

Get it on Google Play Download on the App Store