Το πιο πολυτελές Nissan Navara είναι κινεζικό

Τα κινεζικά αυτοκίνητα συνήθως αποτελούν τις πιο οικονομικές παραλλαγές ευρωπαϊκών, αμερικανικών ή ιαπωνικών προτάσεων, ωστόσο στην προκειμένη έχουμε το ακριβώς αντίθετο. Εδώ έχουμε να κάνουμε με την πιο πολυτελή μορφή του Nissan Navara, υπό την ονομασία και μορφή του Ruiqi 7.

Το κινεζικό pick up αποτελεί προϊόν της Zhengzhou Nissan και αποτελεί την εκδοχή του Navara, για την εγχώρια αγορά. Το Ruiqi 7 βασίζεται στον Ιάπωνα συγγενή, αν και φροντίζει να διαφοροποιείται από εκείνο πειστικά στο εμφανισιακό σκέλος. Το εμπρός μέρος φιλοξενεί νέα μάσκα και φωτιστικά σώματα, μαζί με ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, ενώ νέες είναι και οι ζάντες αλουμινίου. Δυστυχώς δεν έχουμε εικόνα από τα μετόπισθεν, ωστόσο φροντίζουν να μας αποζημιώσουν τα πλάνα από την καμπίνα επιβατών.

Εκεί έχουμε την όλη ουσία της διαφοροποίησης Ruiqi-Navara, με το αγροτικό από την Κίνα να διαθέτει δερμάτινες επενδύσεις στη συντριπτική πλειοψηφία των επιφανειών, ξύλινες επενδύσεις στο ταμπλό, piano black στην κεντρική κονσόλα και μια ευμεγέθη «αιωρούμενη» οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό (αδιευκρίνιστης διαμέτρου). Συνολικά, ο διάκοσμος -τουλάχιστον μέσα από τις φωτογραφίες- παραπέμπει περισσότερο σε εκπρόσωπο της premium κατηγορίας, παρά σε παραδοσιακό pick up. Συνθήκη που περικλείει συγχαρητηρίων για τους Κινέζους, καθώς η καμπίνα του Navara είναι ήδη πολύ καλοβαλμένη.

Το Ruiqi 7 θα διατίθεται τόσο με κινητήρες πετρελαίου, όσο και βενζίνης. Στο πρώτο κομμάτι συναντάμε τον γνωστό 2.3 dCi των 163 ή 190 ίππων, σε συνεργασία με 6άρι χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο και κίνηση στους πίσω ή όλους τους τροχούς. Τιμές δεν ανακοινώνονται ακόμα, ωστόσο το απερχόμενο Ruiqi 6 ξεκινά από τις 269.800 γουάν (38.651 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store