Το ψευδοκράτος έβγαλε ηλεκτρικό «Scirocco»

Δύο χρόνια πέρασαν από τότε που η εταιρεία Gunsel από τα κατεχόμενα, παρουσίασε τα πρώτα σχέδιά της για το λανσάρισμα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, πολύ πριν κάνουν την εμφάνισή τους τα πρωτότυπα ηλεκτρικά Τουρκικά Togg.

Δείτε ακόμα: Που θα παράγονται τα νέα τουρκικά αυτοκίνητα;

Αυτή τη φορά πραγματοποίησαν τα πρώτα αποκαλυπτήριά τους σε δημόσιο χώρο πραγματικά αυτοκίνητα, στην έκθεση Musiad Expo 2020 που έλαβε χώρα στην Κωνσταντινούπολη. Σύμφωνα με τον Yalvac Akgun, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Gunsel, το B9 θα μπει στη μαζική παραγωγή το 2021, ενώ εταιρία έλαβε θετικές κριτικές από Τουρκοκύπριους που το οδήγησαν. Επίσης, σχεδιάζουν και το επόμενο μοντέλο J9, για τα επόμενα δύο χρόνια.

Η ονομασία της εταιρείας προέρχεται από το δισεκατομμυριούχο ιδρυτή της μάρκας, τον Σουάτ Γκιουνσέλ). Η μονάδα παραγωγής της Gunsel θα πραγματοποιεί όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας του μοντέλου, από τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη, έως την κατασκευή και την εμπορία του αυτοκινήτου.

Δείτε ακόμα: Ποιο καίει λιγότερο; Αυτοκίνητο CNG ή ηλεκτρικό;

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Gunsel, το B9 θα προσφέρει αυτονομία 350 χιλιομέτρων, το κόστος ανά 100 χιλιόμετρα θα είναι περίπου 5 Τούρκικες λίρες (σημερινή ισοτιμία 0,54 ευρώ), ενώ η μπαταρία θα φορτίζει σε μισή ώρα μέσω ταχυφορτιστή. Επίσης, η επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα θα επιτυγχάνεται σε 8 δλ., και η μπαταρία θα διατηρεί πάνω από το 90% της χωρητικότητάς της, ακόμα και μετά από 300.000 χλμ.

Για τη μείωση του βάρους, το κόμπακτ αμάξωμά του θα κατασκευάζεται από αλουμίνιο και πλαστικό. Διαστάσεις δεν έχουν γίνει γνωστές, όμως οι σχεδιαστές του εμπνεύστηκαν για το ντιζάιν του πλαϊνού μέρους και του πίσω άκρου από το τελευταίο VW Scirocco. Στο εσωτερικό κυριαρχεί η κάθετη οθόνη αφής τύπου Tesla, όπου εκεί έχουν συγκεντρωθεί όλες οι λειτουργίες και έλεγχοι του αυτοκινήτου.

Δείτε ακόμα: Τι χαλάει πιο γρήγορα στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Get it on Google Play Download on the App Store