10 αυτοκίνητα με τις λιγότερες βλάβες

Κάθε οδηγός και κάτοχος αυτοκινήτου, θέλει το αγαπημένο του τετράτροχο όχημα να λειτουργεί πάντα στην εντέλεια και να μη βγάζει την παραμικρή βλάβη. Όσο καλό και να είναι σε σχεδιασμό, κινητήρα, ποιότητα, εξοπλισμό, χώρους κ.λπ., αν αρχίζει και «ζητάει» συνέχεια το συνεργείο, τότε χάνεται η εμπιστοσύνη.

Φυσικά, μεγάλο ρόλο παίζει ο τρόπος οδήγησης και η συντήρηση του γίνεται. Αν δεν τηρούνται τα service και όλα όσα ορίζει ο κατασκευαστής, τότε όσο και γερό και να είναι ένα αυτοκίνητο θα αρχίσει να βγάζει προβλήματα. Βέβαια κάποια μοντέλα είναι από κατασκευής τους πιο ανθεκτικά και δεν ταλαιπωρούν τους κατόχους τους με συχνές και απρόσμενες επισκέψεις στα συνεργεία.

Το βρετανικό site Reliability Index μέσω της βάσης δεδομένων από χιλιάδες αυτοκίνητα που προκύπτει από την εταιρεία επέκτασης εγγύησης Warranty Direct, ανακοινώνει ποια είναι τα 10 πιο αξιόπιστα μοντέλα. Τα αυτοκίνητα χωρίζονται ανά κατηγορίες, ενώ εξετάζονται πολλοί επιμέρους τομείς, όπως είναι ο κινητήρας, η μετάδοση, οι αναρτήσεις, τα φρένα, τα ηλεκτρικά συστήματα κ.λπ.

Σύμφωνα λοιπόν με τα αποτελέσματα της έρευνας, το λιγότερο «ζημιάρικο» αυτοκίνητο είναι το Toyota iQ. Στη δεύτερη θέση της κατάταξης βρίσκεται ένα ακόμα μοντέλο που έχει σταματήσει να διατίθεται εδώ και πολλά χρόνια και είναι το Mitsubishi Lancer. Τρίτο πιο αξιόπιστο είναι το Vauxhall (Opel) Agila, το οποίο ήταν το δίδυμο αδελφάκι των Suzuki Wagon R+ και μετέπειτα Splash. Το Hyundai Getz είναι παραδοσιακά και αυτό ένα αξιόπιστο αυτοκίνητο, όπως επίσης το Honda Jazz και τα Hyundai i10 και i20. To Nissan Almera Tino ακολουθεί στη κατάταξη, ενώ πολύ κοντά βρίσκονται το Citroen C1 και το Suzuki Alto.

α/α Μάρκα/μοντέλο Δείκτης αξιοπιστίας
1 Toyota iQ 3,00
2 Mitsubishi Lancer 4,00
3 Vauxhall Agila 7,00
4 Hyundai Getz 9,00
5 Honda Jazz 10,00
6 Hyundai i10 12,00
7 Nissan Almera Tino 12,00
8 Hyundai i20 14,00
9 Citroen C1 14,00
10 Suzuki Alto 16,00

Get it on Google Play Download on the App Store