10χρονα στο τιμόνι Lamborghini και Ferrari!

Ξέρουμε πολύ καλά τι γίνεται στην επαρχία, με περήφανους πατεράδες/θείους/παππούδες να δίνουν τιμόνι σε ανήλικα μικρής ηλικίας, ακόμα και 10 ή 11 χρονών. Μια επιχείρηση κάνει το ίδιο στην Αγγλία, προσφέροντας Ferrari και Lamborghini αντί για οικογενειακά αυτοκίνητα, αλλά σε πολύ διαφορετική εκτέλεση.

Η TrackDays, όπως με πολλή σαφήνεια δηλώνει το όνομά της, διοργανώνει events σε πίστες της Μεγάλης Βρετανίας, αλλά και της Ευρώπης γενικότερα. Στα πλαίσια του Πάσχα, προσφέρει τη δυνατότητα σε πιτσιρικάδες και πιτσιρίκες 10 έως 17 ετών να μπουν στη θέση του οδηγού -πάντα μέσα σε πίστα και υπό την επίβλεψη εκπαιδευτή- των Ferrari 458 Italia και Lamborghini Gallardo LP570 Spyder Performante! Το σκεπτικό πίσω από την ιδιαίτερη αυτή παροχή, αφορά το δέσιμο μεταξύ γονιών και παιδιών. Πώς οι κανονικές οικογένειες παίζουν μπάλα με τα παιδιά τους; Κάτι αντίστοιχο, αλλά με υπεραυτοκίνητα 570 ίππων.

Η 458 Italia διαθέτει ακριβώς τόσα άλογα από τον ατμοσφαιρικό 4.5 V8, στις 9.000 σ.α.λ., επιταχύνοντας στα 100 χλμ./ώρα από στάση εντός 3,4 δλ. και φτάνοντας μέχρι τα 325 χλμ./ώρα. Η επίσης ατμοσφαιρική Performante αποτελεί την κάμπριο εκδοχή της Gallardo Superleggera και αποδίδει την ίδια ισχύ με τη Ferrari (570 ίπποι), αλλά 1.000 σ.α.λ (8.000 σ.α.λ.). Ειδοποιός διαφορά μεταξύ των δυο Ιταλίδων, ο τρόπος μετάδοσης: πισωκίνητη η Italia, τετρακίνητη η Lambo. Το μεγαλύτερο βάρος της Gallardo, όμως, επιβαρύνει με 0,7 δλ. τον χρόνο για το 0-100 χλμ./ώρα (3,9 δλ.), την ώρα που η τελική παρουσιάζεται ίδια με της 458 (325 χλμ./ώρα).

Εννοείται ότι τα παιδιά δεν ξαμολιούνται στην πίστα δίχως όρια. Η μέγιστη χιλιομετρική απόσταση ορίζεται στα 6 μίλια (9,65 χλμ.), κάτι που μεταφράζεται σε 3-4 γύρους (ανάλογα τη χάραξη), ενώ προφανέστατα απαγορεύονται απόπειρες drift και λοιπών «ταρζανιών».

Get it on Google Play Download on the App Store