20 αυτοκίνητα με υψηλή αξιοπιστία

Η αξιοπιστία ενός αυτοκινήτου δεν είναι κάτι ορατό ή που μετριέται με μηχανήματα, καθώς το κατά πόσο αξιόπιστο είναι θα φανεί σε βάθος χρόνου, μέσω τον προβλημάτων που μπορεί να εμφανίσει.

Δείτε ακόμη: Φτιάξε μόνος σου το Volvo XC40 όπως το θες!

Για τον κάτοχο του αυτοκινήτου αποτελεί σίγουρα ένα πολύ σημαντικό παράγοντα, αφού αν το όχημα που οδηγεί καθημερινά αρχίσει και βγάζει βλάβες, τότε σίγουρα θα τον ταλαιπωρήσει, ενώ ο ίδιος θα χάσει την εμπιστοσύνη που έχει προς αυτό.

Δείτε ακόμη: VW Polo TDI σε χαμηλότερη τιμή για μέγιστη οικονομία

Από τις πιο μεγάλες έρευνες στον τομέα της αξιοπιστίας, είναι αυτή που πραγματοποιεί συνεχώς η βρετανική Reliability Index. Τα δεδομένα που λαμβάνει από χιλιάδες αυτοκίνητα ενημερώνονται συνεχώς μέσω της εταιρείας επέκτασης εγγύησης Warranty Direct. Ο δείκτης αξιοπιστίας υπολογίζεται από τον συνδυασμό του αριθμού βλαβών του αυτοκινήτου, του κόστους επισκευής, του μέσου χρόνου που μένει σε ακινησία λόγω επισκευών, της ηλικίας του οχήματος και των διανυθέντων χιλιομέτρων. Επίσης συλλέγει δεδομένα και από τις κριτικές των ιδιοκτητών αυτοκινήτων.

Παρακάτω, σας παρουσιάζουμε τα 20 πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα στο Ηνωμένο Βασίλειο σύμφωνα με την έρευνα. Όσο μικρότερος είναι ο δείκτης Reliability Index (μέσος όρος είναι το 100), τόσο πιο αξιόπιστο είναι το αυτοκίνητο.

Δείτε ακόμη: Το Fiat Panda CNG «καίει» μόνο 2,6€/100 χλμ.!

Get it on Google Play Download on the App Store