30 χρόνια Honda NSX! (+video)

Πριν από 30 χρόνια «γεννήθηκε» ο θρύλος που ακούει στο όνομα NSX, με το πρωτότυπο μοντέλο να παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Σικάγο το 1989, με την έκδοση παραγωγής να έρχεται το 1991.

Τρεις δεκαετίες αργότερα το Acura NSX επιστρέφει στην έκθεση που το γνωρίσαμε για πρώτη φορά, για να γιορτάσει τα τριακοστά του γενέθλια, φιλοξενώντας δυο ανθρώπους που η καριέρα τους επηρεάστηκε πλήρως από το ιαπωνικό supercar.

Δείτε ακόμη: Nissan GT-R Nismo και Honda NSX πάνε «φτερό με φτερό» (+video)

Ο πρώτος είναι ο Jon Ikeda, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της Acura, του οποίου η 28χρονη καριέρα στην εταιρεία ξεκίνησε με την κυκλοφορία του NSX. Ο δεύτερος είναι ο Csaba Csere, ο πρώην αρχισυντάκτης του Car and Driver, που ήταν από τους λίγους δημοσιογράφους που οδήγησαν τόσο το πρώτο NSX, όσο και της τελευταίας γενιάς. Οι δυο άντρες θα αναλύσουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, όσο και τον αντίκτυπο που είχε το NSX στον αυτοκινητιστικό κόσμο, ενώ θα παίξει κι ένα video για τον εορτασμό των 30 χρόνων του μοντέλου, το οποίο απεικονίζει το NSX της 1ης και της τελευταίας γενιάς, να οδηγούνται όπως τους αρμόζει.

Διαβάστε επίσης: Καλμάρετε το αγγελούδι σας με τον ήχο του Honda NSX (+video)

Για την ιστορία το NS-X Concept ως πρωτότυπο είχε μικρότερες διαστάσεις από το μοντέλο παραγωγής, για το λόγο ότι το πρωτότυπο «φόραγε» έναν τετρακύλινδρο κινητήρα, αντί του V6 του αυτοκινήτου παραγωγής, με απόδοση 270 αλόγων. Το NSX ήταν το πρώτο μοντέλο που είχε αλουμινένιο monocoque αμάξωμα και είχε εξελιχθεί από τον αείμνηστο Ayrton Senna.

Get it on Google Play Download on the App Store