5.000 ευρώ για έναν συμπλέκτη ζήτησαν στη Σαντορίνη!

Οι επιτήδειοι καραδοκούν παντού εκεί έξω, να ζητήσουν όσα τους έρθει στο κεφάλι και να εκμεταλλευτούν πάσα κατάσταση που αφορά τη βλάβη ενός αυτοκινήτου. Αυτό που συνέβη στη Σαντορίνη, όμως, να κοστολογείται δηλαδή ένας συμπλέκτης στις 5.000 ευρώ, είναι κατά τι άνω ποταμών!

Το απίστευτο περιστατικό καταγγέλθηκε από ένα ζευγάρι Γάλλων τουριστών, οι οποίοι νοίκιασαν ένα Nissan Micra από τοπικό γραφείο στις 14 Ιουνίου. Όπως αναφέρει η μηνυτήρια αναφορά που υποβλήθηκε στο Α.Τ. Ακροπόλεως το προηγούμενο Σ/Κ, κατόπιν παραίνεσης του δικηγόρου τους για καταγγελία σε αστυνομικό τμήμα εκτός νησιού, όλα ξεκίνησαν 3 μόλις ώρες από την παραλαβή του οχήματος. Σύμφωνα με τους Γάλλους, αφού κατέβαλλαν 160 ευρώ για την ενοικίαση του Micra και κατευθύνθηκαν προς το ξενοδοχείο όπου διέμεναν, αποφάσισαν να κάνουν μια βόλτα. Έξω από ένα σούπερ μάρκετ διαπίστωσαν πως το Nissan δεν μπορούσε να κινηθεί, καλώντας σαστισμένοι τους αρμοδίους του γραφείου. Και τότε ήταν που άρχισαν τα έκτροπα.

«Ήρθαν στο σημείο όπου βρισκόμασταν 5 άτομα (μαζί με το αφεντικό), όπου μας υποχρέωσαν να τους ακολουθήσουμε στο λιμάνι και ειδικότερα στο κατάστημα από το οποίο παραλάβαμε το αυτοκίνητο, λέγοντάς μας ότι πρέπει να πληρώσουμε το ποσό των 5.000 ευρώ για τη ζημιά! Εμείς σαστίσαμε τότε και το αφεντικό μας απείλησε ότι αν δεν πληρώναμε δεν θα φεύγαμε από το νησί, ότι ήξεραν το ξενοδοχείο που μέναμε και ότι αν δεν τους καταβάλλαμε τα χρήματα θα παθαίναμε μεγάλο κακό» ισχυρίζονται οι Γάλλοι μέσα από τη μήνυσή τους, στην οποία καταγγέλουν ξεκάθαρα πολιτική απειλών και τακτικές εκφοβισμού από τους «υπεύθυνους».

Το νεαρό ζευγάρι τρομοκρατήθηκε και πλήρωσε το παράλογο ποσό, μέσω πιστωτικών καρτών που ο ιδιοκτήτης του γραφείου χρέωσε πολλαπλά μέχρι να συμπληρωθούν τελικά πάνω από 5.000 ευρώ: «Τρομάξαμε και φοβηθήκαμε πάρα πολύ, καθώς είχαμε γύρω μας πέντε άτομα τα οποία μας είχαν περικυκλώσει και μας έλεγαν ότι έπρεπε να πληρώσουμε διότι δεν είχαμε άλλη επιλογή! Τότε τους δώσαμε δύο πιστωτικές κάρτες, μία του καθενός από εμάς και το αφεντικό έκανε διάφορες χρεώσεις μέχρι να συμπληρωθεί το ποσό, και τελικά η πρώτη από εμάς χρεώθηκε το ποσό των 2.000 ευρώ και η δεύτερη 3.400 ευρώ».

Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης, όπως και αρκετές ακόμα με παράλογες υπερτιμολογήσεις προϊόντων και υπηρεσιών που έχουν καταγγελθεί από τουρίστες.

Get it on Google Play Download on the App Store