50χρονη Mercedes W114 σκορπάει σαγήνη

Η W114 συγκαταλέγεται στις εκλεκτές των Mercedes, τόσο από πλευράς ποιότητας όσο και διαχρονικής αξίας. Παρουσιάστηκε το 1968 και έμεινε στην παραγωγή μέχρι το 1976, φιλοξενώντας για πρώτη φορά σε μεταπολεμικό «Αστέρι» ολοκαίνουργια ανάρτηση. Ολοκαίνουργια φαίνεται ολόκληρη η συγκεκριμένη, που με άνεση μπορεί να συμπεριληφθεί στις πιο καλοδιατηρημένες του κόσμου.

Βρίσκεται στην Πολωνία και έχει διατηρηθεί σε αψεγάδιαστη κατάσταση, συνοδευόμενη από δεκάδες σελίδες συμπληρωμένες στο βιβλίο σέρβις, με εξαιρετικά λεπτομερείς αναφορές στο ιστορικό συντήρησης. Ουδείς θα βρει κάτι να μαρτυρά την ηλικία της (πρώτη ταξινόμηση το 1973) στο αμάξωμα, το εσωτερικό ή τα μηχανικά μέρη, κάτι που εν πολλοίς οφείλεται και στον περιορισμένο αριθμό χιλιομέτρων: μόλις 45.347 χλμ. αναγράφει το οδόμετρο, ισοδυναμώντας με 925 χλμ. ετησίως! Παρατηρείστε τις εξαιρετικά καλοδιατηρημένες επενδύσεις στα καθίσματα, την απουσία σπασιμάτων και γυαλάδας από το ταμπλό, αλλά και την πλήρως λειτουργική ηλιοροφή.

Όπως αναφέρει και το μεταλλικό σήμα (που επίσης μοιάζει ολοκαίνουργιο) στα μετόπισθεν, η συγκεκριμένη W114 είναι μια 230. Όπερ εστί πως το μηχανοστάσιο αφορά τον εξακύλινδρο εν σειρά M180 των 2.3 λίτρων, με απόδοση 110 ίππων και 186 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω 4τάχυτου αυτόματου κιβωτίου, προσφέροντας επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 13,4 δλ. και τελική 172 χλμ./ώρα.

H 49χρονη Γερμανίδα δεν έχει αλλάξει οικογένεια από το 1973, γεγονός που επίσης συνηγορεί στην τεράστια ποσότητα αγάπης που έχει δεχτεί. Τιμή δεν αναφέρεται, όμως δεδομένα θα χρειάζονται αρκετές χιλιάδες ευρώ για την απόκτησή της.

Get it on Google Play Download on the App Store