Α-πωλητήριο για δεκάδες Mercedes G-Class

Το σκληροτράχηλο εκτός δρόμου μοντέλο της Mercedes, την πρώτη γενιάς G-Class οι περισσότεροι τη γνωρίζουν ως στρατιωτικό όχημα, ενώ αρκετοί φαντάροι έχουν βρεθεί στο τιμόνι της. Είτε για περιπολίες, ή για ασκήσεις σε δυσπρόσιτα σημεία μαζί με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό στην καμπίνα της (όπλο, κράνος, εξάρτυση). Κάποιες GD είχαν πίσω πάγκο για μεταφορά ανθρώπινου δυναμικού, ενώ άλλες ήταν ειδικά διασκευασμένες για να φέρουν βάσεις για οπλικά συστήματα.

Τέτοια οχήματα αντίστοιχα με του Ε.Σ. είχαν και άλλα κράτη της Ευρώπης, με παρόμοια χαρακτηριστικά, όπως είναι μερικά από αυτά που βλέπετε. Είναι 28 συνολικά και αφού συμπλήρωσαν τη στρατιωτική θητεία αρκετών ετών (μοντέλα του 1991-1997), τώρα παίρνουν το… απολυτήριο και ζητούν μια νέα ευκαιρία. Η πώλησή τους γίνεται από το Ολλανδικό Γραφείο για την Εκπροσώπηση του Κράτους σε Περιουσιακά Θέματα. Τα περισσότερα έχουν σταθερή οροφή, όμως υπάρχουν και τα ανοιχτά, συν τρία ασθενοφόρα. Οι πιο «πολυμήχανοι» μπορούν να τους κάνουν διάφορες μετασκευές, ωστόσο όπως μπορούμε να δούμε από τις φωτογραφίες δεν βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και είναι αρκετά ταλαιπωρημένα.

Στην πλειοψηφία τους, οι στρατιωτικές G-Class είναι μοντέλα 290 GD, που σημαίνει ότι τροφοδοτούνται από ένα πετρελαιοκινητήρα 2.9 λτ. Όταν ήταν καινούργιος είχε απόδοση 95 ίππους και 192 Nm ροπής. Βέβαια μετά από τόσα χρόνια είναι βέβαιο ότι θα χρειάζονται μια πάρα πολύ καλή συντήρηση.

Όσοι τυχόν ενδιαφέρονται, την Τρίτη 19 Ιουλίου έχουν προγραμματιστεί δύο δημόσιες ξεναγήσεις και κατόπιν θα ακολουθήσει δημοπρασία. Επίσης, είναι διαθέσιμος και μεγάλος στόλος με στρατιωτικά οχήματα DAF. Αναλυτικά όλα τα οχήματα μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Get it on Google Play Download on the App Store