Αεροδρόμιο έγινε πάρκινγκ με απούλητα αυτοκίνητα

Η πανδημία του κοροναϊού και το κλείσιμο των αγορών έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα σε ολόκληρη τη υφήλιο, σε πάρα πολλούς κλάδους και τομείς. Ένας από αυτούς είναι και ο χώρος του αυτοκινήτου, αφού οι πωλήσεις έκαναν αναμενόμενα βουτιά, αφήνοντας απούλητα χιλιάδες αυτοκίνητα, τα οποία υπό κανονικές συνθήκες θα κυκλοφορούσαν στους δρόμους.

Δείτε ακόμα: Γνωρίζετε τα καινοτόμα Audi 100 Duo και A4 Duo;

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δεχτεί τεράστιο πλήγμα, αφού οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων έπεσαν τον Απρίλιο κατά 97%, στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1946. Συνολικά μόνο 871 αυτοκίνητα πωλήθηκαν σε ιδιώτες έναντι 68.000 τον Απρίλιο του 2019, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail. Αντίστοιχα και οι πωλήσεις των μισθωμένων αυτοκινήτων κατέρρευσαν στα 3.500 οχήματα, έναντι 93.000. Το μέγεθος της κρίσης αποτυπώνεται και από τις φωτογραφίες που βλέπετε, όπου χιλιάδες απούλητα αυτοκίνητα συνολικής αξίας σχεδόν 40 εκατομμυρίων ευρώ έχουν αποθηκευτεί στην αεροπορική βάση Upper Heyford κοντά στο Bicester, Oxfordshire.

Δείτε ακόμα: Πώς κρατιέται Nissan GT-R με 225.308 χλμ.; (+video)

Στην πρώτη θέση του Top 10 των πωλήσεων Απριλίου στο Ηνωμένο Βασίλειο βρέθηκε το Tesla Model 3 με 658 πωλήσεις, ακολούθησε η Jaguar I-Pace με 367 οχήματα και τρίτο το Vauxall Corsa (264). Στην τέταρτη θέση τοποθετήθηκε το Vauxhall Crossland X (143) και πέμπτο το Ford Tourneo Custom (108).

Δείτε ακόμα: Τα πιο αξιόπιστα μικρομεσαία χάτσμπακ και SUV

Get it on Google Play Download on the App Store