Αγωνιστική Toyota Supra σαπίζει στο δρόμο

Προκαλεί απέραντη θλίψη το πώς εγκαταλείπονται μερικά αυτοκίνητα στη μοίρα τους. Μια εγκατάλειψη που δεν κοιτάει κατηγορίες και βαλάντια. Τις ίδιες πιθανότητες έχουν Lada Niva και Audi R8. Ως αποδεικνύεται, ακόμα και αγωνιστική Toyota Supra MKIV.

Από το 1993 μέχρι το 1999, η 4η γενιά της Supra ήταν από τους πιο χαρακτηριστικούς συμμετέχοντες του ιαπωνικού πρωταθλήματος JGTC. Η πιο χαρακτηριστική που ίσως θυμάστε, είναι αυτή στα χρώματα της Castrol που μάθαμε μέσα από το ψηφιακό βολάν του Gran Turismo. Λόγω κανονισμών, ο κινητήρας δεν ήταν ο 2JZ-GTE άλλα ένας 2.1 λίτρων τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος, απόδοσης 500 ίππων.

Δείτε ακόμα: Κατασχεμένο Audi R8 ρημάζει έξω από αστυνομία

H συγκεκριμένη GT500 ήταν το «όπλο» της ομάδας Circuit Special. Με τους Yuji Tachikawa και Hironori Takeuchi πήρε μια 3η θέση το 1999, στο Fuji, αλλά το τέλος του πρωταθλήματος την βρήκε αρκετά χαμηλά, στην 14η θέση της γενικής κατάταξης. Οι διοικούντες την ομάδα θεώρησαν πως η Supra ήταν ξεπερασμένη και δυσκίνητη, οπότε στράφηκαν σε άλλο μοντέλο. Απόφαση που έβγαλε στη σύνταξη την γαλάζια MKIV. Βέβαια, σε πολλές περιπτώσεις αγωνιστικά που παροπλίζονται σε ένα κορυφαίο πρωτάθλημα, συνεχίζουν την καριέρα τους σε χαμηλότερης δυναμικότητας. Δυστυχώς, δεν ήταν αυτή η μοίρα που περίμενε το ιαπωνικό sportscar.

Αγοραστής δεν βρέθηκε ποτέ ώστε να συνεχίσει η Supra τις εμφανίσεις σε πίστες, αναβάσεις, ή έστω ως guest σε events. Επί μια πενταετία παρέμενε κλεισμένη/ξεχασμένη σε γκαράζ, μέχρι που το 2004 ένα μαγαζί την απέκτησε δωρεάν. Όπως αποδείχτηκε, καλύτερα να είχε ξεμείνει στο γκαράζ.

Διαβάστε επίσης: Όταν η Toyota Supra «έδερνε» τον ανταγωνισμό (+video)

Οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού, πήραν ένα αγωνιστικό Toyota για να το χρησιμοποιήσουν ως διακοσμητικό! Τα τελευταία 15 ολόκληρα χρόνια, η δύσμοιρη Supra GT500 είναι καθηλωμένη έξω από το κατάστημα, με τα λάστιχα «πίτα», εκτεθειμένη στις καιρικές συνθήκες και την σκουριά να βρίσκεται σε τροχιά ανόδου επί του αμαξώματος. Όπως δηλώνουν, και οι ίδιοι λυπούνται με την κατάσταση του αυτοκινήτου όμως δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να το αναστηλώσουν. Πάντα σύμφωνα με τους ίδιους, υπήρξαν προφορικές προσφορές για αγορά και rebuild. Όμως τα λόγια ουδέποτε προχώρησαν στο επίπεδο των πράξεων. Θλίψης…

Get it on Google Play Download on the App Store