Αγροτικό Land Cruiser με 12 χλμ. κυριολεκτικά σε φούσκα!

Πολλές φορές βλέπουμε αχρησιμοποίητα αυτοκίνητα, με ελάχιστα χιλιόμετρα στο οδόμετρο, και λέμε πως οι ιδιοκτήτες τους τα έχουν «σε φούσκα». Για αυτόν του συγκεκριμένου Toyota Land Cruiser ωστόσο, μιλάμε για την κυριολεξία σε όλο της το μεγαλείο!

To Toyota Land Cruiser 70 είναι ένα από τα μακροβιότερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν σήμερα. Τη χρονιά που λανσαρίστηκε, το 1984, πολλοί εξ ημών δεν είχαμε καν γεννηθεί. Σχεδόν 40 χρόνια μετά, το ιαπωνικό off roader συνεχίζει το ίδιο δυνατά την εμπορική του πορεία, δεχόμενο και ανανεώσεις. Ο κόσμος το λατρεύει, έχοντας ξεπουλήσει την παραγωγή μέχρι το 2024! Με άλλα λόγια, «κόβει χρήμα» για όποιον έχει ένα σε άψογη κατάσταση και αποφασίσει να το πουλήσει. Αρκετοί, δε, το έχουν αγοράσει με αυτόν ακριβώς το σκοπό κατά νου. Δεν γίνεται να εξηγηθεί αλλιώς το εσώκλειστο 70άρι που βλέπουμε.

Πρώτη κυκλοφορία αναφέρεται το 2021, με το οδόμετρο ίσα να ξεπερνά τα 10 χλμ. Δεν ξεχάσαμε μηδενικά, μην ανησυχείτε. Το Land Cruiser των φωτογραφιών έχει κάνει όλα κι όλα, μόλις 12 χλμ.! Ο ιδιοκτήτης του, δηλαδή, το πήρε από την αντιπροσωπεία (που ήταν και κοντά στο σπίτι του), το πήγε στο γκαράζ, το έκλεισε σε κάψουλα διατήρησης και το άφησε να «αυγατίζει» αξία. Τώρα ήρθε η ώρα να την κεφαλαιοποιήσει, εκμεταλλευόμενος την κατάσταση ολοκαίνουργιου που χαρακτηρίζει το αυτοκίνητο.

Όποιος ενδιαφέρεται για το εν λόγω Land Cruiser 70, θα πρέπει αφενός να το φέρει από την Αυστραλία και αφετέρου να επενδύσει 139.900 τοπικών δολαρίων (86.511 ευρώ). Με αυτά τα χρήματα αγοράζεις ένα συλλεκτικό τετράτροχο, με V8 ντίζελ 4.5 λίτρων απόδοσης 205 ίππων στις 3.400 σ.α.λ. και 430 Nm στις 1.200-3.200 σ.α.λ., φυσικά τετρακίνηση με μπλοκέ διαφορικά και βοηθητικό κιβώτιο, αλλά και κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες (235 χλστ. απόσταση από το έδαφος, γωνία προσέγγισης 33 μοίρες και διαφυγής 27°)

Get it on Google Play Download on the App Store