«Αιώνιο» Toyota Tacoma με 2,4 εκατ. χιλιόμετρα!

Τα ιαπωνικά αυτοκίνητα δεν χρειάζεται να αναφέρουμε για τι φημίζονται. Η αξιοπιστία είναι συνώνυμο και περιπτώσεις σαν αυτές του εν λόγω Toyota Tacoma, επικυρώνουν το ανωτέρω ρητό.

Το μπλε pick up αγοράστηκε καινούργιο, το 2007. Λόγω εργασίας του ιδιοκτήτη βρίσκεται κάθε μέρα, συνεχώς και αδιαλείπτως, στους δρόμους. Σε καθημερινή βάση, το Tacoma κινείται μεταξύ των πολιτειών της Βιρτζίνια και της Βόρειας Καρολίνα. Σε χιλιόμετρα, για να μπαίνουμε στο κλίμα, μιλάμε για περίπου 800 χλμ.! Ημερησίως! Κατά συνέπεια, δεν προξενεί την παραμικρή εντύπωση που σε 14 χρόνια το κοντέρ έχει ξεχάσει πόσες φορές μηδένισε! Μέχρι σήμερα, το pick up της Toyota έχει καταγράψει 2,4 εκατομμύρια χιλιόμετρα και συνεχίζει, κανονικότατα!

Όπως αναφέρει ο άνθρωπος που το χαίρεται κάθε μέρα, όλη μέρα, ο κινητήρας αντικαταστάθηκε περίπου στα 1,5 εκατ. χιλιόμετρα και το κιβώτιο στα 2 εκατ. χλμ. Πέραν αυτών, το μόνο που ζητάει ο Ιάπωνας είναι τα πάγια αναλώσιμα (λάδια, φίλτρα, φρένα κλπ). Μάλιστα είναι και αρκετά καλοδιατηρημένο εμφανισιακά. Το αμάξωμα σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει αυτοκίνητο που, χιλιομετρικά, έχει κάνει το γύρο της Γης πάνω από 50 φορές! Ούτε το εσωτερικό δείχνει τόσο πολυκαιρισμένο. Σαφώς, υπάρχουν οι κλασικές ενδείξεις (γυαλισμένο τιμόνι, θαμπάδα στα πλαστικά, κάποιες αμυχές στις επενδύσεις), αλλά για 2,4 εκατ. χλμ. δεν το κάνεις.

Get it on Google Play Download on the App Store