Ακόλαστη Alfa Romeo 4C 3.0 V8 520HP (+video)

H 4C αποτελεί μια από τις πιο ιδιαίτερες, ενδεχομένως και υποτιμημένες, Alfa Romeo της σύγχρονης ιστορίας. Με προδιαγραφές supercar (ανθρακονημάτινο σασί, κινητήρα στο κέντρο), εμμονή στη διατήρηση του βάρους χαμηλά (μόλις 895 κιλά) και σχήμα που έκανε την ανταγωνιστική Porsche Cayman να φέρνει σε «πούλμαν», αλλά και μια εμπορική πορεία που δυστυχώς δεν δικαίωσε τις προσδοκίες.

Ευτυχώς πρόλαβαν να πουληθούν όσα αυτοκίνητα έπρεπε, ώστε να δημιουργηθεί επαρκής δεξαμενή υλικών για τους βελτιωτές και τις αγωνιστικές ομάδες. Η πιο ακραία, εντυπωσιακή, δυνατή και γρήγορη 4C στον πλανήτη δεν θα μπορούσε, παρά να ανήκει σε Ιταλό. Ο Marco Gramenzi και η ομάδα του συμμετέχουν στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα αναβάσεων με μια εξωπραματική 4C, που παίρνει κίνηση από έναν υστερικό και ατμοσφαιρικό 3.0λιτρο V8 καταγωγής Formula 3000!

Ο κινητήρας των Zytek/Judd προέρχεται από κάποιο μονοθέσιο της πάλαι ποτέ Νο2 κατηγορίας μονοθεσίων, πίσω μόνο από τη Formula 1. Η απόδοση ανέρχεται στους 520 ίππους, με την ειδική ισχύ να διαμορφώνεται στο εκκωφαντικό 173,33 ίπποι ανά λίτρο και το όριο περιστροφής να ξεπερνά τις 11.000 σ.α.λ.! Στις 11.200 μπαίνει ο κόφτης, μοιράζοντας ντεσιμπέλ φρενίτιδας στο βουνό και τα αυτιά των εκστασιασμένων θεατών. Μια έκσταση που εντείνεται από το καταπληκτικό παρουσιαστικό της Ιταλίδας, φουσκωμένη, με την τεράστια αεροτομή να κυριαρχεί πίσω και το τετράφυλλο της Autodelta να δεσπόζει στα πλαϊνά, ακριβώς στο σημείο που βρίσκεται ο κινητήρας.

Get it on Google Play Download on the App Store