Ακόμα μεγαλύτερη αυτονομία για το Kia EV6 GT!

To Kia EV6 κατασκευάστηκε για να πάει σε άλλο επίπεδο την ηλεκτροκίνηση που προσφέρει η μάρκα. Σε αυτό πέρα από την άκρως δυναμική εμφάνιση, συμβάλλει κι η υψηλή τεχνολογία που βρίσκεται κάτω από το εντυπωσιακό αμάξωμα.

Σκοπός των μηχανικών της Kia είναι να αφαιρέσουν όλα τα εμπόδια που μπορεί να υπάρχουν για την απόκτηση ενός αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου. Ένα από αυτά είναι κι η αυτονομία του αυτοκινήτου με μια μόνο φόρτιση, αλλά και η ταχύτητα φόρτισης! Στην Kia προσφέρουν λύσεις και στα δυο αυτά ζητήματα, αφού αρχικά αύξησαν την αυτονομία της κορυφαίας έκδοσης του EV6, της GT με τα 585 άλογα! Η έκδοση αυτή αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία 77,4 kWh, με την αυτονομία να έχει αυξηθεί κατά 18 χλμ. και πλέον με μια φόρτιση το αυτοκίνητο να διανύει 528 χλμ. Επιπρόσθετα ενσωματώνει ένα καινοτόμο σύστημα φόρτισης πολλαπλών ταχυτήτων που παρέχει πρόσβαση σε μια ευρύτερη υποδομή φόρτισης. Έτσι το ηλεκτρικό σύστημα του EV6 είναι συμβατό τόσο με την εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση των 800V, αλλά και με την πιο διαδεδομένη των 400V, χωρίς την ανάγκη ειδικού προσαρμογέα ή πρόσθετου φορτιστή. Με τη δυνατότητα φόρτισης 800V, το EV6 μπορεί να φορτίσει από το 10 στο 80% μέσα σε 18 λεπτά, με μέγιστη ισχύ 239 kW. Αν τώρα ο οδηγός σταματήσει σε φορτιστή 400V, ο κινητήρας του οχήματος και το inverter μετατρέπουν το ρεύμα από το σταθμό φόρτισης των 400V σε 800V, φορτίζοντας την μπαταρία στη μέγιστη ισχύ που παρέχει.

Πέρα από αυτά, η Kia έχει επενδύσει σημαντικά και στη βελτίωση της υποδομής φόρτισης για τα οχήματά της. Όταν τα επίπεδα φόρτισης του Kia EV6 είναι αρκετά χαμηλά, τότε το  σύστημα πλοήγησης θα καθοδηγήσει τον οδηγό στον κοντινότερο σταθμό φόρτισης και μάλιστα ανάλογα τη διαθεσιμότητά του. Μάλιστα η μερική ιδιοκτησία των σταθμών IONITY προσφέρει στους πελάτες των EV6 πρόσβαση σε μειωμένες τιμές ανά kWh, σε πάνω από 400 σταθμούς φόρτισης υψηλής ισχύος σε 24 ευρωπαϊκές χώρες μέσω της λύσης Kia Charge. Το δίκτυο IONITY χρησιμοποιεί το κορυφαίο ευρωπαϊκό πρότυπο φόρτισης CCS (Combined Charging System), το οποίο προέρχεται από 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειες! Η λύση Kia Charge (παρέχεται από την Digital Charging Solutions) δίνει στους ιδιοκτήτες EV6 πρόσβαση και καθοδήγηση σε περίπου 205.000 σημεία φόρτισης σε όλη την Ευρώπη.

Get it on Google Play Download on the App Store