«Άκυρο» της Nissan για το 400Z στην Ευρώπη

Μπορεί το νέο μοντέλο Z της Nissan να είναι ακόμα στο στάδιο του πρωτοτύπου, όμως οι Ιάπωνες με μια λιτή ανακοίνωση έριξαν «χιόνι» στην ευρωπαϊκή του προοπτική, πριν καν παρουσιαστεί επίσημα.

Δείτε ακόμα: Αποκάλυψη του νέου Nissan Z V6 twin turbo

Όπως αναφέρει η φίρμα από τη Γιοκοχάμα: «Η συρρίκνωση της αγοράς sportscar και η αυστηρή νομοθεσία περί εκπομπών ρύπων, δεν μας επιτρέπουν τη δημιουργία μιας βιώσιμης βάσης για την διάθεση του επόμενου Z στην Ευρώπη». To 400Z, όπως είναι η πιθανότερη ονομασία του, θα βασίζεται εν πολλοίς στο πρωτότυπο Z Proto που μόλις παρουσιάστηκε, αποτίοντας φόρο τιμής στα 50 χρόνια παράδοσης των μοντέλων Z της Nissan.

Διαβάστε επίσης: Γνωρίζετε το Nissan Micra 1.0 Super Turbo του 1988;

Κάτω από το μακρύ και χαμηλό εμπρός καπό φιλοξενείται ένας V6 twin turbo κινητήρας αγνώστων λοιπών χαρακτηριστικών (για 3λιτρο τουλάχιστον 350 ίππων κάνουν λόγο οι πληροφορίες), ο οποίος συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο για να τροφοδοτήσει τους πίσω τροχούς. Για τις αγορές που θα έχουν τη χαρά να το υποδεχτούν, η Nissan θα προσφέρει και την επιλογή αυτόματης μετάδοσης, ενώ θεωρείται σχεδόν σίγουρη η εξέλιξη κορυφαίας έκδοσης Nismo. Δυστυχώς, τίποτα από όλα αυτά δεν θα έρθει στα μέρη μας. Τουλάχιστον επίσημα, καθώς υπάρχει πάντα η οδός της ανεξάρτητης εισαγωγής.

Get it on Google Play Download on the App Store