Άλλα επίπεδα πρόσφυσης το νέο Kia Sportage

Με το εντελώς νέο, 5ης γενιάς Sportage, η Kia ανεβαίνει ακόμα πιο ψηλά και στη δημοφιλή κατηγορία των μικρομεσαίων SUV, όπου ο ανταγωνισμός είναι πολύ έντονος και αδίστακτος. Το πρώτο στοιχείο που προσελκύει το ενδιαφέρον, δεν είναι άλλο από τον πολύ δυναμικό σχεδιασμό του αμαξώματος των 4.515 χλστ. μήκους. Εντυπωσιακό είναι όμως και το εσωτερικό του, όπου τα βλέμματα πέφτουν αμέσως στην ενσωματωμένη κυρτή οθόνη υγρών κρυστάλλων τελευταίας τεχνολογίας, αποτελούμενη από δύο επιμέρους οθόνες υψηλής ευκρίνειας 12,3 ιντσών.

Εκτός από τον σχεδιασμό, την τεχνολογία και την ποιότητα, οι ιθύνοντες εξέλιξης του νέου Sportage έδωσαν μέγιστη βαρύτητα και στην οδική συμπεριφορά, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες και πολυσύνθετες ανάγκες των Ευρωπαίων οδηγών. Για πρώτη φορά στην 28χρονη ιστορία του, η ευρωπαϊκή έκδοση του νέου Sportage έχει ένα μοναδικό μεταξόνιο. Γεγονός που προσφέρει πολλαπλά οφέλη, τόσο στον τομέα των χώρων, όσο και στα οδηγικά του χαρακτηριστικά.

Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του ολοκαίνουργιου Sportage, οι μηχανικοί της Kia πραγματοποίησαν δοκιμές σε διάφορους ευρωπαϊκούς δρόμους, για να βελτιώσουν τη ρύθμιση του τιμονιού και της ανάρτησης, καθώς και για να προσαρμόσουν κατάλληλα τα ηλεκτρονικά μέσα υποβοήθησης οδήγησης. Το σύστημα διεύθυνσης Motor Driven Power Steering (MDPS) παρέχει μια εξαιρετικά επικοινωνιακή αίσθηση στα χέρια του οδηγού. Παράλληλα, οι αναρτήσεις με γόνατα ΜακΦέρσον εμπρός και διάταξη τεσσάρων συνδέσμων πίσω, έχουν σεταριστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε το αυτοκίνητο να είναι πιο άνετο, καθώς και σπορτίφ στο δρόμο.

Μεταξύ των σημείων αναφοράς είναι το προαιρετικό σύστημα ηλεκτρονικά ελεγχόμενης ανάρτησης ECS (Electronic Control Suspension), με ανώτερα επίπεδα άνεσης και ασφαλείας, χάρη στο συνεχή έλεγχο της απόσβεσης. Το ECS αντιδρά γρήγορα στις κινήσεις του αμαξώματος και στο στρίψιμο του τιμονιού, προκειμένου να μειώσει τις κλίσεις στις στροφές.

Πρόσθετα το ολοκαίνουργιο Terrain Mode, τοποθετείται για πρώτη φορά στο Sportage και συγκεκριμένα στα μοντέλα AWD Hybrid και Plug-in Hybrid. Το εν λόγω σύστημα προσαρμόζει αυτόματα τις ρυθμίσεις του Sportage για μέγιστη πρόσφυση σε δύσκολες επιφάνειες, συμπεριλαμβανομένου του χιονιού, της λάσπης, και της άμμου. Το νέο Sportage ξεκινά στη λειτουργία Drive και στη συνέχεια οι οδηγοί μπορούν να επιλέγουν το Comfort, Eco, ή Sport, με βάση τις εκάστοτε ανάγκες.

Ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα AWD διασφαλίζει ότι η ισχύς κατανέμεται βέλτιστα μεταξύ των μπροστινών και των πίσω τροχών, ανάλογα με τις συνθήκες του δρόμου και της οδήγησης, βελτιώνοντας την οδηγική απόδοση, αλλά και ενισχύοντας και την ασφάλεια. Η λειτουργία AWD Lock, διαθέσιμη στα μοντέλα με αμιγώς θερμικούς κινητήρες και Mild Hybrid, μπορεί να κλειδώσει και τους τέσσερις τροχούς για καλύτερη πρόσφυση στο χιόνι ή όταν βρίσκεστε εκτός δρόμου.

Get it on Google Play Download on the App Store