«Αλλόθρησκη» Ferrari SF90 σε χρώμα Lamborghini

Aπό παλαιοτάτων χρόνων Ferrari και Lamborghini δεν «κάνουν χωριό». Και δεν μιλάμε για τις εταιρίες, αλλά για τα πρόσωπα. Από τότε που ο Ferrucio Lamborghini εξέφρασε τα παράπονά του για τα αυτοκίνητα του Enzo Ferrari στον ίδιο, εισπράττοντας την πληρωμένη απάντηση «ασχολήσου με τα τρακτέρ σου εσύ». Κατά πάσα πιθανότητα να μην είχαμε απολαύσει ποτέ «θεότητες» σαν τις Miura, Countach, Diablo, Μurcielago και Aventador αν δεν είχε ειπωθεί η φαρμακερή ατάκα του «Γέρου».

Ο κάτοχος της συγκεκριμένης SF90 Stradale μάλλον αντιμετωπίζει την κόντρα της Μόντενα σαν «ψιλά γράμματα», επιλέγοντας να τη βάψει στο χρώμα Verde Mantis. Το χαρακτηριστικότατο πράσινο της Lamborghini δηλαδή, που έκανε πρεμιέρα στη Huracan και έγινε πασίγνωστο ως χρώμα λανσαρίσματος της Aventador LP750-4 Super Veloce Jota. Πρόκειται για τη μοναδική SF90 σε αυτό τον χρωματισμό, ενδεχομένως και για τη μόνη Ferrari ντυμένη στο συγκεκριμένο πράσινο.

Το ιταλικό hypercar απαθανατίστηκε έξω από το Μαρανέλο, κατά τη διάρκεια της δοκιμαστικής βόλτας από τους μηχανικούς πριν το τελικό «OK» για παράδοση στον κάτοχο. O συνδυασμός του 4λιτρου twinturbo V8 των 780 ίππων στις 7.500 σ.α.λ. και 800 Nm στις 6.000 σ.α.λ., με 3 ηλεκτροκινητήρες (2 για έκαστο μπροστινό τροχό και έναν στο κιβώτιο ταχυτήτων) συνολικής απόδοσης 220 ίππων, παράγει συνολικά 1.000 ίππους  και καθιστά την SF90 ως την ισχυρότερη Ferrari παραγωγής όλων των εποχών. Μάλιστα, μπορεί να κινηθεί αθόρυβα και με μηδενικές εκπομπές ρύπων για 25 χιλιόμετρα και με ταχύτητες έως 135 χλμ./ώρα, χάρις στην ηλεκτρική ισχύ.

Οι επιδόσεις, όπως είναι αναμενόμενο, σοκάρουν: 0-100 χλμ./ώρα σε 2,5 δλ.0-200 χλμ./ώρα σε 6,7 και τελική ταχύτητα 340 χλμ./ώρα. Από πλευράς επιτάχυνσης, μιλάμε για τον απολύτως ταχύτερο εκπρόσωπο παραγωγής του «Cavallino Rampante» στα χρονικά. Στην πραγματικότητα, έχει μετρηθεί μέχρι στα εξωφρενικά 2,1 δλ.!

Get it on Google Play Download on the App Store