Αμεταχείριστη Mercedes S-Class ή καινούργια Skoda Fabia;

Μια πρακτικά καινούργια Mercedes S-Class W220 θέτει το σημερινό δίλημμα, απέναντι στην κυριολεκτικά καινούργια Skoda Fabia.

Δείτε ακόμα: Mercredes S-Class του «Καραμανλή» είναι κούκλα!

Η γερμανική λιμουζίνα είναι μοντέλο του 2001, αλλά έχει καταγράψει μόλις 7.561 χιλιόμετρα στο οδόμετρο. Μπορεί να είναι 18 χρονών, όμως κατά δήλωση του πωλητή έχει περάσει τα 17 στο γκαράζ. Το χρονικό του «καθισιού» της συγκεκριμένης S-Class αποτυπώνεται πλήρως στο βιβλίο service: από τις 1.400 χλμ. μέχρι τις 7.207 χλμ. το βιβλίο έχει ενημερωθεί 7 φορές (ενδιάμεσα στις 4.108, 4.968, 6.139, 6.722 και 7.109 χλμ.)! Φυσικά δεν μιλάμε για βλάβες, αλλά για το γεγονός ότι ο προηγούμενος ιδιοκτήτης την είχε περισσότερο για να ασχολείται μαζί της στο γκαράζ, στον ελεύθερο χρόνο του, παρά να την οδηγεί. Κάτι που την καθιστά πραγματική ευκαιρία, καθώς πρόκειται για ένα αυτοκίνητο υπερ-συντηρημένο από «ψείρα» κάτοχο, με έναν ετήσιο μέσο όρο διανυθέντων χιλιομέτρων στα 420!

Δερμάτινο σαλόνι, ξύλινες επενδύσεις, ηλεκτρικά ανοιγόμενη ηλιοροφή, τετραζωνικός κλιματισμός και όλα τα στοιχεία του πλούσιου εξοπλισμού, βρίσκονται σε εξαιρετική και άκρως λειτουργικής κατάσταση. Κάτι που ισχύει και για τα μηχανικά μέρη, με τον ατμοσφαιρικό V6 των 3.2 λίτρων και 224 ίππων να συνδυάζεται με ένα αυτόματο 5άρι, ώστε να φτάσει η ισχύς στους πίσω τροχούς. Το αντίτιμο για όλα αυτά; 13.900 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Μεταχειρισμένη BMW M3 ή καινούργιο Lada στα ίδια λεφτά;

Μια τιμή που φέρνει την 18χρονη Mercedes απέναντι στην ολοκαίνουργια Skoda Fabia 1.0 TSI 95 PS Style. Για την ακρίβεια, το τσεχικό σουπερμίνι είναι κομμάτι ακριβότερο, στις 13.980 ευρώ. Προφανώς δεν τίθεται σύγκριση κυβικών, προσανατολισμού ή επιδόσεων, όμως η παρεμφερής τιμή ενεργοποιεί τα αισθητήρια παραγωγής ονείρων και σε βάζει σε σκέψεις. Οπότε, ποιο επιλέγατε;

Get it on Google Play Download on the App Store