Αμεταχείριστο Skoda Yeti 1.4 TSI με 0 χιλιόμετρα

Τα SUV έχουν κατακλύσει την αγορά του αυτοκινήτου σήμερα, ωστόσο τα πρώτα δειλά βήματα ξεκινήσαν από διάφορους κατασκευαστές πριν σχεδόν από μια δεκαετία. Μία από τις εταιρείες που έχουν επιτυχημένη πορεία στα SUV είναι η Skoda, η οποία τώρα διαθέτει μια πληρέστατη γκάμα με τα μοντέλα Kamiq, Karoq και Kodiaq.

Πριν από 12 χρόνια, το 2009, η Skoda εισήλθε στα μικρομεσαία SUV με το Yeti. Γρήγορα έγινε δημοφιλές και στη χώρα μας, χάρη στα πολλά θετικά του γνωρίσματα. Το 2013 δέχτηκε ανανέωση και άλλαξε κυρίως το εμπρός τμήμα του αμαξώματός του, ενώ το 2017 σταμάτησε να παράγεται και αντικαταστάθηκε από το Karoq. Τώρα διατίθενται αρκετά Yeti στις εμπορίες των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, όμως το συγκεκριμένο δεν αποκλείεται να είναι το μοναδικό που έχει παραμείνει καινούργιο, δεν έχει ταξινομηθεί και είναι με 0 χιλιόμετρα!

Πρόκειται για την έκδοση 1.4 TSI Active Plus, με τον αποδοτικό turbo κινητήρα ισχύος 125 ίππων στις 5.000 σ.α.λ. και με ροπή 200 Nm στις 1.500-4.000 σ.α.λ. Σε συνδυασμό με το μηχανικό κιβώτιο των 6 ταχυτήτων, το βάρους 1.305 κιλών ολοκαίνουργιο αυτό Yeti επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 9,9 δλ. και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 187 χλμ./ώρα. Η μεικτή (εργοστασιακή) κατανάλωση είναι 5,8 λτ./100 χλμ., με εκπομπές CO2 134 γρ./χλμ.

Στον εξοπλισμό του περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία ανέσεων και ασφαλείας, όπως είναι ESP, 7 αερόσακους, ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά, ηλεκτρικούς καθρέπτες, ηχοσύστημα, air condition, δερμάτινο τιμόνι κ.λπ. Στα θετικά του γνωρίσματα ανήκουν οι πολύ άνετοι χώροι για επιβάτες και αποσκευές (415 λτ.), η προσεγμένη ποιότητα κατασκευής και η πολύ καλή οδική συμπεριφορά.

Η τιμή του ωστόσο, δεν είναι χαμηλή, αφού η εμπορία που το έχει στη Γερμανία ζητά το ποσό των 18.990 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store