Αναβολές σε ΚΤΕΟ, ανανεώσεις κι εξετάσεις διπλωμάτων!

Αναβολή μέχρι τις 30 Απριλίου για την διενέργεια των εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης, σε όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδας, με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Επιπλέον, με αντίστοιχες αποφάσεις παρατείνονται η ισχύς των διπλωμάτων οδήγησης αλλά και των δελτίων τεχνικού ελέγχου από ΚΤΕΟ, τα οποία επίσης πλησιάζουν στη λήξη τους.

Δείτε ακόμα: 95χρονος δεν μπορεί να οδηγήσει γιατί δεν έχει γεννηθεί!

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, με αποδέκτες το σύνολο των Περιφερειών, ορίζεται ότι αναστέλλεται μέχρι τις 30 Απριλίου, η διενέργεια των:

  • θεωρητικών εξετάσεων και δοκιµασιών προσόντων υποψήφιων οδηγών και οδηγών
  • µαθηµάτων θεωρητικής και πρακτικής εκ̟παίδευσης υποψήφιων οδηγών και οδηγών
  • θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων για την α̟πόκτηση πιστοποιητικού επαγγελµατικής ικανότητας (Π.Ε.Ι.)
  • µαθηµάτων κατάρτισης για αρχική χορήγηση ή/και περιοδική κατάρτιση Π.Ε.Ι.που διεξάγονται σε σχολές/κέντρα Π.Ε.Ι.

Στόχος είναι η αποσυμφόρηση των υπηρεσιών από την προσέλευση κοινού και η αρωγή τους προκειµένου να είναι σε θέση να ανταποκριθούν σε επείγοντα αιτήµατα πολιτών, δεδοµένων και των δυσχερειών στη λειτουργία τους που έχει προκαλέσει η εµφάνιση του κορονοϊού.

Διαβάστε επίσης: Τα ΚΤΕΟ «κόβουν» τα οχήματα με γυρισμένα χιλιόμετρα

Προτεραιότητα είναι η εξυπηρέτηση των κατόχων αδειών οδήγησης και ιδιαίτερα όσων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Επιπρόσθετα παρατείνεται το διάστημα για την ανανέωση των αδειών οδήγησης που λήγουν εντός του Μαρτίου και του Απριλίου, μέτρο από το οποίο εξαιρούνται μόνο οι οδηγοί οχημάτων που εκτελούν διεθνείς μεταφορές. Με άλλη υπουργική απόφαση, παρατείνεται η ισχύς των δελτίων τεχνικών ελέγχων (Δ.Τ.Ε) όλων των αυτοκίνητων οχημάτων έως και την Πέμπτη 30 Απριλίου. Ομοίως, αναστέλλεται η υποχρέωση διενέργειας επανελέγχων όλων των αυτοκίνητων οχημάτων, από την Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 έως και την Πέμπτη 30 Απριλίου. Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται τα φορτηγά και τα λεωφορεία, αυτοκίνητα κι οχήματα που εκτελούν διεθνείς μεταφορές, ο τεχνικός έλεγχος των οποίων θα εξακολουθεί να διενεργείται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Get it on Google Play Download on the App Store