Ανεύθυνος κόλλησε το SUV του στην άμμο και το παράτησε!

Κανένα αυτοκίνητο δεν έχει ανοσία στην ανικανότητα του οδηγού. Όσες δυνατότητες κι αν έχει, όσα συστήματα κι αν υπάρχουν, οποιοδήποτε κι αν είναι το υπόβαθρο του εκάστοτε τετράτροχου, αν ο άνθρωπος πίσω από το τιμόνι δεν μπορεί να κάνει ούτε τα βασικά τότε το αυτοκίνητο είναι καταδικασμένο. Καλή ώρα, ένα ολοκαίνουργιο Rivian R1S που κόλλησε βλακωδώς στην άμμο.

Το R1S έρχεται με δυο setup στο σύστημα κίνησης, αμφότερα τετρακίνητα και υπερσύγχρονα. Η βασική έκδοση διαθέτει δυο ηλεκτροκινητήρες (έναν εμπρός, έναν πίσω) συνολικής απόδοσης άνω των 600 ίππων και 813 Nm, με ηλεκτρονικό έλεγχο κατανομής της ισχύος σε καθέναν από τους τροχούς και τα ανάλογα συστήματα (Rock, Crawl κλπ) για κίνηση εκτός δρόμου. Η κορυφαία έκδοση έχει έναν κινητήρα ανά τροχό και απόδοση 835 ίππων, μαζί με μια πλημμυρίδα ροπής που ξεπερνά τα 1.230 Nm. Τα off road τεχνικά χαρακτηριστικά αναφέρουν δυνατότητα προσπέλασης υδάτινου εμποδίου βάθους έως 91 εκατοστών και απόσταση από το έδαφος, που ξεπερνά τα 374 χλστ.! Κοντολογίς, πρέπει να είσαι πολύ «κουμπούρας» για να το κολλήσεις εκτός δρόμου.

Ένας τέτοιος αποφάσισε να παίξει στην αμμουδιά, δίχως να υπολογίσει το βάρος των 2,6 τόνων και το βάθος του σημείου. Με το που μπήκε το R1S στην παραλία, οι τροχοί βυθίστηκαν στο έδαφος και το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε επί τόπου. Από τη στιγμή που το Rivian «έκατσε» με την κοιλιά, δεν υπήρχε γυρισμός. Το σπασμένο πίσω παρμπρίζ υποδεικνύει πως ο οδηγός του R1S, πάνω στον πανικό του, εγκατέλειψε το αυτοκίνητο μέσω του παραθύρου – άγνωστο γιατί απλά δεν άνοιξε την πόρτα. Κι όταν λέμε το εγκατέλειψε, εννοούμε ότι μέχρι χθες βρισκόταν εκεί! Το συμβάν έγινε παραμονές Χριστουγέννων και μόλις την περασμένη μέρα, το R1S κατάφερε να απελευθερωθεί από τις λάσπες.

Get it on Google Play Download on the App Store