Αντίστροφη μέτρηση το νέο Kia Sportage στην Ελλάδα

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την επίσημη παρουσίαση στην Ελλάδα, του εντελώς νέου, πέμπτης γενιάς Kia Sportage. Συγκεκριμένα την Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου θα ανακοινωθούν οι τιμές, οι εκδόσεις και τα επίπεδα εξοπλισμού. Σε κάθε περίπτωση αναμένεται να είναι «φουλ στάνταρ» από το αρχικό μοντέλο, ενώ ήδη τις πρώτες εντυπώσεις έχει καταφέρει να κερδίσει με το δυναμισμό που εκπέμπει, την πολυτέλεια και την υψηλή του τεχνολογία.

Το αιχμηρό του αμάξωμα με το πολύ εμφαντικό εμπρός άκρο όπου κυριαρχούν τα σχήματος μπούμερανγκ φώτα ημέρας LED και η πολύ μεγάλη μάσκα, είναι πληθωρικό και σε διαστάσεις. Συγκεκριμένα με μήκος 4.515 χλστ., πλάτος 1.865 χλστ., ύψος 1.645 χλστ. και μεταξόνιο 2.680 χλστ. τοποθετείται στο άνω άκρο της κατηγορίας των μικρομεσαίων SUV. Αντίστοιχα και οι χώροι στο εσωτερικό του αναμένονται γενναιόδωροι, ενώ μεγάλο είναι και το πορτ μπαγκάζ των 526 έως 591 λίτρων (ανάλογα την έκδοση). Παράλληλα το εσωτερικό του εντυπωσιάζει και με την high-tech εικόνα, που ενισχύει η καμπύλη οθόνη, όπου ενσωματώνεται ο πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών και το αντίστοιχης διάστασης infotainment.

Αναφορικά με τους κινητήρες, η γκάμα του νέου Sportage πλαισιώνεται από μηχανικά σύνολα βενζίνης Mild hybrid, Full hybrid και Plug-in hybrid, καθώς και πετρελαίου, ικανοποιώντας κάθε ανάγκη. Στη βάση βρίσκεται ο 1.6 T-GDi των 150 ίππων και με ήπιο υβριδικό σύστημα. Πιο πάνω τοποθετείται ο 1.6 T-GDi Mild Hybrid 180 PS, σε συνδυασμό με το μηχανικό 6άρι κιβώτιο iMT, ή το διπλού συμπλέκτη 7DCT. Το Sportage Hybrid 1.6 T-GDi αποδίδει συνδυαστικά 230 ίππους, ενώ το κορυφαίο Sportage Plug-in Hybrid 1.6 T-GDi φτάνει συνδυαστικά τους 265 ίππους. Στους ντίζελ, ο 1.6 CRDi έχει δύο εκδόσεις ισχύος, με 115 και 136 ίππους.

Εν αναμονή λοιπόν μέχρι την Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου, για να μάθουμε κυρίως τις τιμές του.

Get it on Google Play Download on the App Store