Απαστράπτουσα Integrale πωλείται για 160.000 ευρώ!

Στο άκουσμα του ονόματος Lancia, ένα μοντέλο έρχεται αμέσως στο νου, όλων των «βενζινοαίματων». H Delta Integrale, ανεξαρτήτως έκδοσης, ισχύος, χρονολογίας και λοιπών στοιχείων. Η φουσκωμένη σιλουέτα, τα χαρακτηριστικά διπλά φανάρια, η σχεδόν κάθετη αεροτομή και οι 15άρες της Speedline είναι χαραγμένα στο μυαλό, ενώ η αγάπη για την Ιταλίδα αναζωπυρώνεται κάθε φορά που εμφανίζεται ένα άριστα διατηρημένο μοντέλο προς πώληση.

Διαβάστε επίσης: Lancia Delta Integrale Martini μας μεθάει

Η εικονιζόμενη, κατακόκκινη και απαστράπτουσα Evoluzione είναι ένα τέτοιο δείγμα. Μας έρχεται από το 1992 και έχει μόλις 2.000 χλμ. στο κοντέρ! Προφανώς από την ώρα που αγοράστηκε καινούργια μέχρι σήμερα, οι διαδρομές που έχει κάνει είναι από γκαράζ σε γκαράζ συλλεκτών. Η κατάσταση εξυπακούεται πως είναι βιτρίνας, με το εσωτερικό να μυρίζει καινούργιο και το αμάξωμα να αστράφτει, μακριά από κάθε είδους γρατζουνιάς ή ατέλειας.

Δείτε ακόμα: Ονειρική Lancia Delta S4 πωλείται για 850.000 ευρώ

Την κίνησή της αναλαμβάνει το 2λιτρο, 16βάλβιδο turbo μηχανικό σύνολο, που  συνδυάζεται με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο. Η ισχύς των 210 ίππων και 300 Nm καταλήγει σε όλους τους τροχούς, με κατανομή της ισχύος 56/44 μεταξύ του εμπρός και πίσω άξονα. Το μοτέρ αποδίδει 210 ίππους και 300 Nm ροπής. Τα νούμερα επιδόσεων πραγματικά εντυπωσιάζουν για αυτοκίνητο που ακουμπάει την 30ετία, επιταχύνοντας στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 5,7 δλ. και φτάνοντας μέχρι τα 220 χλμ./ώρα τελικής.

Διαβάστε επίσης: Πόσα θα δίνατε για μια Lancia Delta Integrale;

Το αντίτιμο για αυτή την εκθαμβωτική Ιταλίδα, μόνο χαμηλό δεν είναι. Ούτως ή άλλως, οι τιμές των Integrale κυμαίνονται στα πολύ υψηλά στρώματα. Η συγκεκριμένη φεύγει πάνω από τις 150.000 ευρώ, στις 160.000!

Get it on Google Play Download on the App Store