Έτοιμη για κούπες η νέα Corvette Z06 GT3.R

Μετά την αποκάλυψη της νέας Corvette Z06, η Chevrolet παρουσιάζει και την αγωνιστική έκδοση αυτής, που είναι η GT3.R. Το καινούργιο μοντέλο αντικαθιστά την προηγούμενη Corvette C8.R, η οποία είχε πρωταγωνιστήσει στους αγώνες αντοχής ανά τον κόσμο.

Η GT3.R διαθέτει πολλές ομοιότητες με την έκδοση δρόμου, αν και είναι φυσικά πλήρως προσανατολισμένη για χρήση πίστας, επαγγελματικού και πρωταθληματικού επιπέδου μάλιστα. Χρησιμοποιεί τον ίδιο ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα των 5.5 λτ. που φοράει τόσο η C8.R όσο και η νέα Z06, όμως η ιπποδύναμη, σύμφωνα με την εταιρεία, θα «φιμωθεί» μεταξύ των 500 και 600 ίππων, λόγω των περιορισμών των κανονισμών για τους αγώνες.

Το αυτόματο 8άρι κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έχει αντικατασταθεί για χάρη ενός νέου σειριακού με έξι σχέσεις, το οποίο μεταφέρει τη δύναμη στον πίσω άξονα. Η ανάρτηση διαθέτει διπλά ψαλίδια, ενώ από πλευράς συστήματος πέδησης, φέρει 6πίστονες δαγκάνεις φρένων εμπρός και 4πίστονες πίσω.

Στον τομέα της αεροδυναμικής, η αγωνιστική έκδοση της Corvette ξεχωρίζει από τα splitters του μπροστινού προφυλακτήρα, τα πλαϊνά μαρσπιέ, τους λεπτότερους εξωτερικούς καθρέπτες και τη τεράστια φτερούγα, αλλά και τον πελώριο διαχύτη πίσω. Επίσης, οι ζάντες από ανθρακόνημα, θα συνδυάζονται με slick ελαστικά.

Το κόστος της νέας Corvette Z06 GT3.R δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, μια και είναι κάπως νωρίς ακόμα. Που σημαίνει πως μέχρι και τη συμμετοχή της στους αγώνες του 2024, όπου και προγραμματίζεται να είναι έτοιμη, πρέπει να κάνουμε λίγο ακόμα υπομονή. Η δράση… έρχεται.

Get it on Google Play Download on the App Store