Αποτρέπουν τις κλοπές αφήνοντας ανοιχτό το πορτμπαγκάζ!(+video)

Έναν ιδιαίτερο τρόπο έχουν βρει οι κάτοικοι στην Καλιφόρνια για να αποτρέψουν τις κλοπές στα αυτοκίνητά τους, που έχουν αυξηθεί δραματικά το τελευταίο διάστημα. Τι κάνουν; Απλά όταν παρκάρουν, αφήνουν τα πορτμπαγκάζ ανοιχτά για να δείξουν στους επίδοξους κλέφτες πως δεν έχουν κάτι σημαντικό να κλέψουν.

Την προηγούμενη εβδομάδα μια εικόνα έγινε viral στο διαδίκτυο, η οποία αποτυπώνει δυο SUV, σταθμευμένα το ένα δίπλα στο άλλο, με ανοιχτές τις πόρτες του χώρου αποσκευών. Όπως δήλωσαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης οι ιδιοκτήτες των δυο SUV, είναι μια απέλπιδα προσπάθεια ώστε οι κλέφτες να μην σπάσουν τσάμπα το αυτοκίνητό τους μιας και δεν έχει τίποτε αξίας μέσα. Μια τακτική που δεν την επικροτεί ο αναπληρωτής αρχηγός της αστυνομίας του Σαν Φρανσίσκο, αναφέροντας ότι με αυτόν τον τρόπο οι λωποδύτες μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, από τα έγγραφα ταυτοποίησης που υπάρχουν στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας οι κλοπές αυτοκινήτων έχουν αυξηθεί κατά 32% το 2021, ενώ μόνο για το διάστημα Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου η αύξηση άγγιξε το 25%. Οι περιπολίες μπορεί να έχουν αυξηθεί, ωστόσο ολοένα και περισσότεροι πολίτες βρίσκουν τα αυτοκίνητά τους παραβιασμένα. Η αστυνομία αναφέρει πως γίνονται συντονισμένες ενέργειες για να περιορίσουν αυτό το φαινόμενο και σύντομα οι συμμορίες αυτές θα βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Get it on Google Play Download on the App Store