Απροβλημάτιστα το νέο Nissan X-Trail στον τάρανδο (+video)

Την πολύ εικόνα των Nissan στο τεστ αποφυγής ταράνδου συνέχισε το νέο X-Trail, καταφέρνοντας να ολοκληρώσει τη δοκιμασία της απότομης αλλαγής λωρίδας χωρίς προβλήματα.

Το km77.com δοκίμασε την κορυφαία, τετρακίνητη, ισχυρότερη και βαρύτερη έκδοση e-4orce, που συνδυάζει βενζινοκινητήρα και δυο ηλεκτροκινητήρες. Η συνολική απόδοση φτάνει τα 213 άλογα, με το ηλεκτρικό μοτέρ του πίσω άξονα να παράγει 128 ίππους και να αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του τετρακίνητου X-Trail e-Power (άλλος ένα ηλεκτροκινητήρας 204 ίππων μπροστά), το οποίο -σύμφωνα με τη Nissan-  παρουσιάζει 10.000 φορές ταχύτερη απόκριση ροπής πίσω από ένα μηχανικό σύστημα 4WD. Όλη αυτή η τεχνολογία, μαζί με την απαραίτητη συστοιχία μπαταριών, ανεβάζουν το συνολικό βάρος στα 2.345 κιλά. Όχι ό,τι καλύτερο για απότομες αλλαγές κατεύθυνσης, δηλαδή.

Το X-Trail e-4orce πατάει μεν σε φαρδιά ελαστικά 255/45 και 20άρες ζάντες, ωστόσο η γόμα των Michelin CrossClimate 2 είναι μεικτή. Δεν πρόκειται για ένα λάστιχο επιδόσεων κοινώς, αλλά για ένα που έχει σχεδιαστεί να προσφέρει σε κάθε τερέν και εποχή. Παρόλα τα εις βάρος του προγνωστικά όμως, το κορυφαίο X-Trail δεν προβληματίστηκε παρά ελάχιστα στους ελιγμούς ανάμεσα στους κώνους. Η πρώτη προσπάθεια έγινε στα 74 χλμ./ώρα, με το εμπρός μέρος να χτυπά τον πρώτο εσωτερικό κώνο του δεύτερου διαδρόμου από λάθος εκτίμηση του οδηγού. Τα 74 χλμ./ώρα αποδείχθηκαν τελικά η επίδοση-κλου, καθώς στα 77 χλμ./ώρα η υποστροφή οδήγησε το ιαπωνικό SUV εκτός γραμμής για τον τρίτο διάδρομο. Οι κλίσεις παρέμειναν σε λογικά επίπεδα, με το ESC να κοντρολάρει την τάση για άνοιγμα της τροχιάς από το μπροστινό.

Get it on Google Play Download on the App Store