Άστρωτο Lexus LFA είναι απούλητο από το 2020!

Τα Lexus LFA είναι περιζήτητα στις αγγελίες και τις δημοπρασίες, αλλάζοντας χέρια για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Το κόστος εξαρτάται κάθε φορά από τις ορέξεις του εκάστοτε πωλητή, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις επιδιώκουν -και καταφέρνουν- απίστευτα ποσά, εκμεταλλευόμενοι τη σπανιότητα του αυτοκινήτου και την «κάψα» των συλλεκτών. Ακόμα και οι πλούσιοι, όμως, βάζουν όρια στο πώς και πού ξοδεύουν τα χρήματά τους.

Το νικελωμένο LFA που βλέπουμε, είναι ένα από τα λιγότερο χρησιμοποιημένα στον κόσμο. Το οδόμετρο αναγράφει μόλις 870 χλμ., όντας στην κυκλοφορία από το 2001. Σε 21 χρόνια, κοινώς, έκανε περίπου 41 χιλιόμετρα ετησίως! Με λίγα λόγια, έπειτα από 2+ δεκαετίες μετά την πρώτη του ταξινόμηση, είναι ακόμα άστρωτο! Το χρωμιωμένο παρουσιαστικό προέρχεται από ειδικά εξελιγμένη μεμβράνη, η οποία μετατρέπει το αμάξωμα του ιαπωνικού supercar σε καθρέπτη και θυμίζοντας κάτι από  McLaren MP4-21 (δίχως τους χορηγούς).

Ο υστερικός V10 των 4.8 λίτρων αποδίδει 560 ίππους στις 8.700 σ.α.λ.  και 480 Nm στις 6.800 σ.α.λ.επιταχύνοντάς το στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 3,6 δλ. και φτάνοντας μέχρι τα 326 χλμ./ώρα τελικής. Η αγγελία είναι λεπτομερέστατη και αναφέρει μέχρι τις εκπομπές ρύπων, οι οποίες βρίσκονται στα 488 γρ.CO2/χλμ. Κατά συνέπεια, τα τέλη θα είναι πολύ υψηλά. Το ίδιο ισχύει με τις απαιτήσεις σε καύσιμο, οι οποίες μπορεί να ξεπεράσουν τα 30 λίτρα/100 χλμ. όταν αποφασίσει ο οδηγός να απολαύσει το soundtrack της ιαπωνικής συμφωνίας. Τον νοιάζει; Καθόλου!

Καινούργιο, το LFA κόστιζε 350-400.000 ευρώ αναλόγως αγοράς. Μεταχειρισμένο, είπαμε: όσα θέλει ο πωλητής. Αυτό, ωστόσο, δεν εγγυάται πως θα βρει και άνθρωπο να τα δώσει. Το εν λόγω Lexus πρωτομπήκε στη βιτρίνα της Auto Levy πριν από δυο χρόνια. Θα περίμενε κάποιος πως με τόσο λίγα χιλιόμετρα και τη διαφορετικότητα του χρώματος, θα έβρισκε αγοραστή μέσα σε λίγες εβδομάδες. Το «φαρμακερό» αντίτιμο των 1.049.600 ευρώ, όμως, το έχει καθηλώσει απούλητο μέχρι σήμερα! Προφανώς, επιφανείς οικονομικά συλλέκτες υπάρχουν. Απλά δεν τα δίνουν αφενός για LFA, αφετέρου για ένα που θυμίζει γυαλισμένο τσαγερό εξωτερικά.

Get it on Google Play Download on the App Store