Ατάραχη η Mercedes EQE στον τάρανδο (+video)

Τα ηλεκτρικά έχουν αποδείξει πως ξέρουν να διαχειρίζονται τα του ταράνδου, καθώς μπορεί μεν να είναι βαριά, αλλά αξιοποιούν το χαμηλό κέντρο βάρους (λόγω τοποθέτησης μπαταριών και ηλεκτροκινητήρων) και την πλειάδα ηλεκτρονικών συστημάτων. Η Mercedes EQE αποδεικνύει όλα τα παραπάνω, μέσα από την άνεση που ολοκλήρωσε τη δοκιμασία απότομης αλλαγής λωρίδας.

Το km77.com πήρε την EQE 350 των 292 ίππων και τη μπαταρία των 90,6 kWh, και την έθεσε προ των τριών διαδρόμων με τους κώνους. Οι ζάντες των 20 ιντσών περιβάλλονται από ελαστικά 255/40 Pirelli P Zero MO, οπότε αφενός έχουμε μπόλικο πέλμα να παρέχει πρόσφυση, αφετέρου δεν έχουμε να κάνουμε με κάποια γόμα χαμηλής τριβής. Με άλλα λόγια, οι πιθανότητες αυξάνονται για την επιτυχία του στριψίματος της ηλεκτρικής Mercedes, παρότι το βάρος ξεπερνά τους 2,3 τόνους. Προγνωστικά που επαληθεύτηκαν, μόλις άρχισαν οι τιμονιές ανάμεσα στους κώνους.

Η EQE άφησε τόσο καλές εντυπώσεις στο σλάλομ, ώστε στο τεστ αποφυγής ταράνδου που ακολουθούσε, η πρώτη προσπάθεια έγινε στα 79 χλμ./ώρα. Επιτυχημένη δεν ήταν, αλλά έδειξε τα χαρίσματα του μεσαίου EV από τη Στουτγκάρδη. Ελάχιστες κλίσεις, άμεση απόκριση από το μπροστινό, ουδετερότητα στις αντιδράσεις, κι ας μην κατάφερε να ολοκληρώσει το πέρασμα. Παρά ελάχιστα δεν τα κατάφερε στα 78 χλμ./ώρα, όταν μια επαφή με τον δεύτερο εξωτερικό κώνο του τελευταίου διαδρόμου ακύρωσε το πέρασμα. Τα 74 χλμ./ώρα ούτε καν απασχόλησαν την EQE και μας κάνει εντύπωση, που οι Ισπανοί δεν πραγματοποίησαν προσπάθεια στα 75, 76 ή 77 χλμ./ώρα. Βάσει του πόσο κοντά έφτασε στα 78 χλμ./ώρα, με 1 ή 2-3 χλμ./ώρα λιγότερα δεν θα είχε κανένα πρόβλημα.

Get it on Google Play Download on the App Store