«Αθάνατη» Mercedes με 2,1 εκατ. χλμ είναι σαν καινούργια!

Πριν λίγες μέρες είδαμε μια Mercedes CLK, που έχει γράψει απροβλημάτιστα 930.842 χιλιόμετρα. Τότε σημειώναμε το εντυπωσιακό της υπόθεσης, καθώς οι άμεσοι απόγονοι των «αλεξίσφαιρων» W123 και W124 δεν είχαν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Σήμερα θα δούμε ένα από αυτά τα δείγματα.

Δείτε ακόμα: Απίστευτο ρεκόρ ειδικής απόδοσης από την Mercedes!

H πρώτης γενιάς E-Class έχει κερδίσει με το σπαθί του τον τίτλο του «αθάνατου», καθώς πολλές W124 κυκλοφορούν δίχως κανένα πρόβλημα μέχρι και σήμερα, σε δύσκολα πόστα κιόλας (ταξί, για παράδειγμα). Η μυθική της αξιοπιστία και ποιότητα κατασκευής έχει καταγραφεί τόσο σε εκατοντάδες έρευνες, όσο και σε αναφορές ιδιοκτητών. Για την ακρίβεια, και «με το μάτι» εξακριβώνει κανείς το πόσο γερή κατασκευή είναι, καθώς με στοιχειώδη συντήρηση η W124 δείχνει σαν καινούργια. Πόσω μάλλον, όταν συντηρείται με ευλάβεια.

Καλή ώρα η συγκεκριμένη 250D Estate, που κυκλοφορεί στους δρόμους της Ολλανδίας από το 1986. Για σχεδόν 30 χρόνια υπηρετούσε τις κατά τόπους αντιπροσωπείες της Mercedes ως όχημα τεχνικής υποστήριξης, «οργώνοντας» την επικράτεια της χώρας της τουλίπας. Μέχρι το 2000 είχε προλάβει να μηδενίσει το κοντέρ, ενώ λίγο μετά το 2015 συμπλήρωσε τα 2 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Έκτοτε το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται από ιδιώτη, οπότε ο φόρτος εργασίας μειώθηκε σημαντικά. Παρόλα αυτά, 2.102.867 χιλιόμετρα πρόκειται για εντυπωσιακό αριθμό, ειδικά για μοντέλο που συνεχίζει να κινείται κανονικότατα.

Διαβάστε επίσης: Το χωριό των 4.000 κατοίκων με τις 8.000 Mercedes!

Κάτω από το καπό συναντάμε τον ατμοσφαιρικό 5κύλινδρο πετρελαιοκινητήρα των 2.5 λίτρων και 90 ίππων, ο οποίος συνεχίζει να κροταλίζει ακόμα σε πολλές περιοχές της ελληνικής επαρχίας, υπό την σημαία του «αγοραίου». Το 1986 εξασφάλιζε επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε 16,5 δλ. και τελική 175 χλμ./ώρα. Άγνωστο πόσα άλογα συνεχίζουν να καλπάζουν μέχρι σήμερα, αλλά με δεδομένο το άφθαρτο ιστορικό της W124, δεν θα σημειώνονται ιδιαίτερες απώλειες.

Get it on Google Play Download on the App Store