Άθικτη Ferrari Enzo αγγίζει τα 4 εκατομμύρια

Το μοναδικό αυτοκίνητο του Μαρανέλο, που έχει την τιμή να φέρει το όνομα του ίδιου του Έντσο Φεράρι, είναι φυσικά η ανεπανάληπτη Ferrari Enzo. Ένα από τα πιο εμβληματικά δημιουργήματα υπό το «Cavallino Rampante», που σήμερα αλλάζει χέρια για εκατομμύρια.

Η συγκεκριμένη είναι η υπ’ αριθμόν 323 από τις 400 που κατασκευάστηκαν, βαμμένη στο παραδοσιακό Rosso Scuderia κόκκινο και έχοντας διατηρηθεί σε κατάσταση βιτρίνας. Το αυτοκίνητο δεν απέχει από το χαρακτηρισμό «καινούργιο», καθώς το οδόμετρο αναγράφει μόλις 568 χλμ.! Ούτε για στρώσιμο δεν την έβγαλε ο πρώτος της ιδιοκτήτης από το 2003 που την αγόρασε, προφανώς επενδύοντας στη συλλεκτικότητά της για να γεμίσει τις τσέπες του. Και, όπως συνήθως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις, ήρθε η ώρα της «πληρωμής», 18 χρόνια αργότερα.

H κατακόκκινη Enzo που βλέπουμε πωλείται έναντι 3,8 εκατομμυρίων δολαρίων, που μας κάνουν 3,23 εκατ. ευρώ! Δεδομένου ότι καινούργια κόστιζε κάτι παραπάνω από 531.000 ευρώ, μια χαρά φαίνεται να αποδίδει το σκεπτικό του κατόχου της. «Μόνο» 2,7 εκατ. ευρώ πάνω σε αξία. Κατά πάσα πιθανότητα, οι 660 ίπποι στις 7.800 σ.α.λ. και τα 657 Nm στις 5.500 σ.α.λ. δεν θα απασχολήσουν ιδιαίτερα όποιον αποφασίσει να δώσει τα χρήματα για να την αποκτήσει. Ούτε τα 3,65 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα, τα 9,5 δλ. για τα 200 χλμ./ώρα από στάση ή τα 350 χλμ./ώρα της τελικής. Μήτε ο ήχος του ατμοσφαιρικού V12 των 6 λίτρων. Δυστυχώς, το μέλλον της Enzo ενδέχεται να επιφυλάσσει νέο κλείδωμα σε γκαράζ και να την ξαναδούμε σε 10 χρόνια, να πωλείται για ακόμα περισσότερα εκατομμύρια.

Get it on Google Play Download on the App Store