Audi, BMW ή Mercedes είναι πιο αξιόπιστη;

Εδώ και χρόνια τώρα, οι τρεις premium γερμανικές μάρκες Audi, BMW και Mercedes βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της προτίμησης των αγοραστών, που αναζητούν ένα πολυτελές αυτοκίνητο. Τα μοντέλα τους προσφέρουν υψηλά επίπεδα πολυτέλειας, τεχνολογίας, ποιότητας, ασφαλείας, αλλά και γοήτρου, ενώ στο άνω άκρο ανεξαρτήτως κατηγοριών βρίσκονται και οι τιμές τους.

Δείτε ακόμα: Τα 10 πιο αξιόπιστα και ζημιάρικα αυτοκίνητα

Από τα μικρότερα μοντέλα τους, έως τα μεγάλα πολυτελείας και τα SUV ανεβάζουν συνεχώς ψηλά τον πήχη σε πολλούς τομείς και αποτελούν σημεία αναφοράς. Το μοναδικό όμως στοιχείο που δεν φαίνεται ή δεν είναι άμεσα μετρήσιμο, είναι η αξιοπιστία και η εμφάνιση βλαβών. Γι αυτό φροντίζουν μεγάλες εταιρείες που κάνουν έρευνες πάνω στο νευραλγικό αυτό τομέα και ανακοινώνουν τα αποτελέσματά τους. Η J.D. Power είναι μία από αυτές που δημοσιεύει αναφορές για τις Η.Π.Α., Μ. Βρετανία και Γερμανία, καθώς και η βρετανική Reliability Index. H J.D. Power ανακοινώνει τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι ιδιοκτήτες των οχημάτων κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, ύστερα από 12-36 μήνες ιδιοκτησίας, ενώ η Reliability Index έχει μια βάση δεδομένων πάνω από 50.000 αναφορών, η οποία συνεχώς ανανεώνεται (μέσος όρος είναι το 100).

Δείτε ακόμα: Γιατί τα ιαπωνικά αυτοκίνητα είναι αξιόπιστα;

Σύμφωνα με την έρευνα της Reliability Index και οι τρεις premium γερμανικές μάρκες βρίσκονται χαμηλά στην κατάταξη, με τη Mercedes στην 30η θέση, την BMW να είναι μια θέση παρακάτω και την Audi στην 34η θέση (μεταξύ των 40 μαρκών αυτοκινήτου). Αντίστοιχα και στις έρευνες της J.D. Power (δεν έχουν ανακοινωθεί για το 2020 για Γερμανία και Μ. Βρετανία), οι εν λόγω μάρκες τοποθετούνται κάτω από το μέσο όρο, με περισσότερα προβλήματα ανά 100 οχήματα, σε σχέση με άλλες mainstream εταιρείες. Στις Η.Π.Α. μάλιστα, η πολυτελής μάρκα της Hyundai, η Genesis έκανε την έκπληξη και πέρασε και την Lexus, η οποία ήταν παραδοσιακά στις πρώτες θέσεις.

Πιο αναλυτικά στοιχεία από όλες τις έρευνες, μπορείτε να δείτε στους παρακάτω πίνακες:

Δείτε ακόμα: Ποια αυτοκίνητα βγάζουν βλάβες στον κινητήρα;

Get it on Google Play Download on the App Store