Audi RS4 1.300 ίππων κάηκε ολοσχερώς (+video)

Τα βελτιωμένα Audi A4 B5 είναι μια cult έκφανση της βελτιωτικής σκηνής. Ειδικά αυτά με τον 1.8 20VT κάτω από το καπό. Στο εξωτερικό, βέβαια, κάνουν θραύση και οι μετατροπές S4 σε RS4.

Διαβάστε επίσης: Τερατώδες Audi S4 1.400 ίππων «σκάβει» στην άσφαλτο (+video)

Τα αποκαΐδια που βλέπουμε ανήκουν σε μια τέτοια, μια από τις διασημότερες στην Ευρώπη. O Philipp Kaess είναι YouTuber και εν γένει περσόνα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Πριν 10 χρόνια αγόρασε ένα κατάμαυρο S4 και ξόδεψε περισσότερες από 100.000 ευρώ για να το αναβαθμίσει σε RS4. Βέβαια δεν ήταν η μετατροπή αυτή καθεαυτή που κόστισε τόσο. Στην ουσία για τον ίδιο 2.7 V6 twinturbo πρόκειται, ανεβασμένο στα 380 από τα 265 άλογα και τις ανάλογες ενισχύσεις σε αναρτήσεις, πλαίσιο και μετάδοση. Τα χρήματα του Γερμανού πήγαν στην εξατομίκευση του αυτοκινήτου και, φυσικά, τη βελτίωση.

Το μοτέρ έφτασε να αποδίδει 1.300 ίππους, δημιουργώντας την ανάλογη μόδα με τα S4 1ης γενιάς άνω των 1.000 αλόγων. Μπορούμε να το δούμε παρακάτω να κοντράρει στα ίσια με Bugatti Chiron.

Δείτε ακόμα: Audi S4 τα βάζει με Bugatti Chiron! (+video)

Ό,τι αρχίζει ωραία, τελειώνει με πόνο όμως. Και άδοξα, θα συμπληρώσουμε, για την περίπτωση του εν λόγω RS4. Το σεντάν από το Ίνγκολσταντ καταστράφηκε ολοσχερώς, σε πυρκαγιά που ξέσπασε πρόσφατα. Γεγονός που δεν έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια κάποιας κόντρας, αλλά σε ένα τυπικό ταξίδι και ταχύτητα αυτοκινητοδρόμου. O Kaess δηλώνει πως το Audi του έπιασε από το πουθενά φωτιά στην autobahn, πρόλαβε να σταματήσει και να βγει από μέσα τελευταία στιγμή, ενώ η προσπάθεια να την σβήσει με τον πυροσβεστήρα δεν αρκούσε. «Ταχύτητα αυτοκινητοδρόμου» για αυτοκίνητο 1.300 ίππων σε autobahn, βέβαια, είναι σχετικό.

Αφήνοντας τις συνθήκες εκδήλωσης του περιστατικού κατά μέρος (διαρροή λαδιού που άρπαξε από την εξάτμιση, ο βασικός ύποπτος), ο Γερμανός διοργανώνει έρανο για την ανακατασκευή της αγάπης του. Ένας έρανος που έχει ήδη συγκεντρώσει 100.000 ευρώ!

Get it on Google Play Download on the App Store