Αυτή η νέα Lamborghini Countach LPI 800-4

Δυο μόλις μέρες μετά το teaser της Lamborghini και λίγες ώρες πριν την επίσημη παρουσίαση, η νέα Countach LPI 800-4 αποκαλύπτεται πλήρως χάρις στις διαδικτυακές διαρροές.

Η αναβίωση ενός εκ των ιστορικότερων κατασκευών της Sant’Agata μένει πιστή στο πρωτότυπο, με τη χαρακτηριστική σφηνοειδή μορφή, τα παραλληλόγραμμα φανάρια μπροστά και τις πλευρικές εισαγωγές στο πάνω μέρος του προφίλ, να μας ταξιδεύουν στα 70’s και 80’s. Ακόμα και η χαρακτηριστική γωνιώδης διαμόρφωση στους θόλους των τροχών είναι παρούσα. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν στο πίσω μέρος τα τριπλά φωτιστικά σώματα, το αμβλυγώνιο που τα περιβάλλει, ούτε το κάλυμμα του κινητήρα με τις ρετρό γρίλιες.

Η Countach LPI 800-4, όπως ονομάζεται ο συνεχιστής του θρύλου, διαθέτει 800 ίππους και τετρακίνηση. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει η παραμικρή πληροφορία από τη Sant’Agata. Σε τέτοια επίπεδα ισχύος πάντως, κινείται η Sian FKP 37. Σε αυτή ο 6.5 V12 συνδυάζεται με ήπιο υβριδικό σύστημα και αποδίδει 819 ίππους. Οπότε λογικά μιλάμε για το ίδιο σύνολο, απλά στη νέα Countach θα παράγει ελαφρώς λιγότερη ισχύ. Για επιδόσεις, φυσικά, ούτε λόγος. Βάσει Sian, θα πρέπει να περιμένουμε 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 2,7 δλ. και τελική άνω των 350 χλμ./ώρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η παραγωγή θα περιοριστεί στις 112 μονάδες και η τιμή θα κυμανθεί σε «στρατοσφαιρικά» επίπεδα, με κάθε Countach LPI 800-4 να τιμάται γύρω στα 2,5 εκατ. ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store