Αυτό το Goodyear το φοράς και… πετάς! (+video)

Η Goodyear στη μεγάλη έκθεση της Γενεύης μας έδειξε πως θα είναι τα ελαστικά του μέλλοντος, τα οποία θα προορίζονται για αυτόνομα μοντέλα που… ίπτανται!

Το όνομα του νέου ελαστικού είναι Goodyear AERO και ουσιαστικό είναι ένα προϊόν 2 σε 1. Κι αυτό γιατί μπορεί να λειτουργεί ως συμβατικό ελαστικό, αλλά κι ως κινητήρας για τις πτήσεις των ιπτάμενων αυτοκινήτων!

Δείτε ακόμη: Πόση διαφορά κάνουν τελικά τα χειμερινά ελαστικά; (+video)

Για να λειτουργήσει δεν απαιτείται αέρας, μιας και διαθέτει ειδικές ακτίνες οι οποίες στηρίζουν το βάρος του οχήματος, λειτουργώντας παράλληλα κι ως ανάρτηση. Το απίστευτο κι άκρως φουτουριστικό, είναι πως οι ίδιες ακτίνες λειτουργούν, ως οι λεπίδες ενός στροβιλοσυμπιεστή. Η επιστημονική φαντασία συνεχίζεται ακόμα περισσότερο, μιας και το AERO κάνει χρήση μαγνητικών δυνάμεων για μειωμένες τριβές, οι οποίες βοηθούν να αναπτυχθούν υψηλές ταχύτητες περιστροφής που απαιτούνται για την οδήγηση του οχήματος στο έδαφος, ενώ όταν ο τροχός πάρει κλίση, θα μπορεί να σηκώσει ένα όχημα στον αέρα και να το κινήσει προς τα εμπρός.

Διαβάστε επίσης: Αέρας ή άζωτο στα ελαστικά; Τι είναι καλύτερο;

Στο ιδιαίτερο αυτό ελαστικό, υπάρχουν ειδικοί αισθητήρες οπτικών ινών, οι οποίοι σκανάρουν συνεχώς το δρόμο παρακολουθώντας διαρκώς την κατάσταση του, ενώ όσο κι αν σας κάνει εντύπωση στο Goodyear AERO, ενσωματώνεται τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης, όπου ο επεξεργαστής αναλύει τα δεδομένα, επιτρέποντας έτσι στο εκάστοτε όχημα που εφαρμόζεται το AERO, να προσαρμοστεί σε μια λειτουργία πτήσης ή οδήγησης – και να προσδιορίσει αλλά και να επιλύσει πιθανά ζητήματα που σχετίζονται με τα ελαστικά προτού αυτά συμβούν.

Κοντινό μέλλον ή σενάριο επιστημονικής φαντασίας ένα τέτοιο ελαστικό;

Get it on Google Play Download on the App Store