Αυτοκίνητο γεμάτο σκουριά πουλήθηκε 150.500 ευρώ!

Είναι γνωστό πως στα μεταχειρισμένα, καθείς μπορεί να ζητήσει όσα του λείπουν. Συνθήκη που απαντάται στον υπερθετικό βαθμό, όταν έχουμε να κάνουμε με άρτια συντηρημένα αυτοκίνητα. Πώς γίνεται, λοιπόν, ένα «πνιγμένο» στη σκουριά να ξεπερνάει τις 150.000 ευρώ;

Καταρχάς, πρόκειται για πολύ παλιό μοντέλο: από το 1958 μας έρχεται η εν λόγω διαβρωμένη τετράτροχη κυρία. Δεύτερον και κυριότερο, μιλάμε για ένα από τα πιο συλλεκτικά αυτοκίνητα στην αυτοκίνηση. Για την Porsche 356 ο λόγος, και συγκεκριμένα την Super 1600 Cabriolet! Το πρώτο μοντέλο παραγωγής στα χρονικά του Τσουφενχάουζεν, αποτελεί τοτέμ μεταξύ των συλλεκτών. Οι καλοδιατηρημένες αλλάζουν χέρια για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ δεν αποκλείονται και τα 7ψήφια ποσά. Αυτή που βλέπουμε στις φωτογραφίες απέχει έτη φωτός από τέτοια περιγραφή, όμως υπάρχει η προοπτική. Και αυτό, την καθιστά μια πρώτης τάξεως επενδυτική κίνηση με φόντο το μέλλον.

Η επίμαχη Super 1600 Cabriolet είναι αυστραλιανών προδιαγραφών, έχοντας τον τετρακύλινδρο αερόψυκτο boxer των 1.582 κ.εκ. στο πίσω μέρος να αποδίδει 75 ίππους στις 5.000 σ.α.λ. Τα ίχνη της χάνονται στο 1996, όταν εθεάθη τελευταία φορά από το φως του ήλιου. Έκτοτε, και μέχρι πριν λίγο καιρό που ανακαλύφθηκε, κείτονταν παρατημένη σε αποθήκη να συλλέγει σκουριά. Η διάβρωση έχει εισχωρήσει σε κάθε σπιθαμή αμαξώματος και πλαισίου, με την οροφή και το πάτωμα να βρίσκονται στη χειρότερη κατάσταση. Παρόλα αυτά, η δημοπρασία του οίκου Shannons εξελίχτηκε σε πρωτοφανές ντέρμπι μεταξύ δυο ενδιαφερομένων, με την κόντρα τους να αναδεικνύει νικητή μια πρόταση που έφτασε τις 230.000 δολάρια Αυστραλίας (150.484 ευρώ)! Σημειωτέον, η σημερινή Porsche 992 Carrera ξεκινά εκεί από τις 236.000 (154.390 ευρώ)!

Get it on Google Play Download on the App Store