Batmobile κυκλοφορεί κανονικά στο δρόμο! (+video)

Η συζήτηση για το ποιος είναι ο καλύτερος Batman επεκτείνεται και στα οχήματά του. Μάικλ Κίτον και Κρίστιαν Μπέιλ είναι κατά γενική ομολογία αυτοί που ενσάρκωσαν ιδανικά το ρόλο του «Σκοτεινού Ιππότη». Αντίστοιχα, το ίδιο ισχύει για τα Batmobiles τους. Αυτό στις δυο ταινίες του Τιμ Μπάρτον είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κινηματογραφικά αυτοκίνητα όλων των εποχών.

Το αντίπαλο δέος από την τριλογία του Κρίστοφερ Νόλαν δεν διατηρεί τόσο φανατικό κοινό, αλλά αποτελεί αυτό που συγκρίνεται περισσότερο με αυτό των 80’s. Το Tumbler, όπως ονομάζεται, κινείται σε πιο ρεαλιστικά επίπεδα, με την ιστορία του να το θέλει στρατιωτικό πρωτότυπο και πολύ κοντά σε φιλοσοφία με άρμα μάχης. Κάτι, δηλαδή, που θα μπορούσε να υπάρχει στον πραγματικό κόσμο. Όπως αποδεικνύεται όχι μόνο υπάρχει, αλλά μπορεί να κυκλοφορήσει κανονικά σε δημόσιο δρόμο!

Ο Marc Irvin είναι ο ιδιοκτήτης της RPM Productions, εταιρία που ειδικεύεται στην κατασκευή ρομπότ και άλλων εφαρμογών για ταινίες. Ποια καλύτερη για τη δημιουργία ενός street legal Tumbler; Το όχημα κατασκευάστηκε από το μηδέν, με ένα ατσάλινο πλαίσιο να αποτελεί τη βάση και όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα να κουμπώνουν πάνω του. Ο κινητήρας προέρχεται από το Nascar, όπως και το κιβώτιο, αλλά περισσότερα χαρακτηριστικά δεν ανακοινώνονται. Αυτό που αναφέρεται αφορά τα gadgets, τα οποία σύμφωνα με τον δημιουργό του θα είναι πλήρως λειτουργικά.

Αυτή τη στιγμή, το Tumbler είναι κατά 85% έτοιμο. Όταν ολοκληρωθεί, εννοείται σε μαύρο χρώμα, θα ανοίγει ηλεκτρικά η καλύπτρα για την είσοδο του οδηγού, κάμερες θα λειτουργούν ως καθρέπτες (πλαϊνοί και κεντρικός), ενώ θα τοποθετηθεί μέχρι φλογοβόλο στο πίσω μέρος, ώστε να προσομοιώνει τη μετάκαυση του κινηματογραφικού κατά την υπερπήδηση εμποδίων! Η τιμή του, σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε για το λειτούργημα του υπερήρωα, κυμαίνεται στο 1 εκατομμύριο δολάρια.

Get it on Google Play Download on the App Store