Batmobile με κανονική μετάκαυση για διώκτες του Κακού

Για πολλούς σινεφίλ, ο Michael Keaton είναι ο καλύτερος κινηματογραφικός Batman. Ο Αμερικανός ηθοποιός φόρεσε την κάπα και μάσκα του «Σκοτεινού Ιππότη» το 1989, για τις ανάγκες της ομώνυμης ταινίας του Tim Burton. Στο ίδιο φιλμ, πρωταγωνιστεί το -κατά συντριπτική πλειοψηφία απόψεων- καλύτερο Batmobile όλων των εποχών.

Ένα κατάμαυρο και απίστευτα απειλητικό αυτοκίνητο, με τα χαρακτηριστικά κίτρινα φώτα χαμηλά στο εμπρός μέρος, τα ακόμα πιο έντονα φτερά νυχτερίδας στο πίσω και φυσικά, το «φλογοβόλο» στο μέσο αυτού. Θα το ξαναδούμε μάλιστα, στην επερχόμενη ταινία του Flash. Τόσο σε αυτή, όσο και στα φιλμ του Burton, το τετράτροχο του προστάτη του Γκόθαμ κινείται από κινητήρα αεροσκάφους, ένα στοιχείο που καθορίζει εν πολλοίς και τον άκρατα εντυπωσιακό σχεδιασμό του οχήματος. Στην πραγματικότητα, τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες των γυρισμάτων βασίζονταν σε κοινά, «θνητά», Chevrolet.

Για την πρώτη ταινία του ’89, χρησιμοποιήθηκαν δυο Impala 6ης γενιάς. Η κορυφαία έκδοση έφερε στο μηχανοστάσιο τον LS1 Small Block, που συναντούσαμε και στην Corvette C4. Ο οκτακύλινδρος των 5.7 λίτρων απέδιδε 245 ίππους και 468 Nm, σε συνεργασία με 4άρι αυτόματο κιβώτιο. Το συγκεκριμένο πάντως έχει κανονική λειτουργία μετάκαυσης, ώστε να δημιουργείται η εντυπωσιακή φλόγα πίσω! Πέρα από αυτό ο εξοπλισμός περιλαμβάνει σύστημα πολυμέσων, κάμερα οπισθοπορείας, κάμερες αντί καθρεπτών, πτυσσόμενα πολυβόλα (ψεύτικα), άνοιγμα καλύπτρας με τηλεχειρισμό, CD/DVD Player με δυνατότητα σύνδεσης iPod, cruise control, αερανάρτηση, σειρήνα, κόρνα τρένου και κοτσαδόρο! 

Τιμή δεν αναφέρεται όμως βάσει άλλων δειγμάτων, μια τόσο πιστή και λειτουργική ρέπλικα Batmobile δεν αποκλείεται να «φύγει» για τουλάχιστον μισό εκατομμύριο δολάρια!

Get it on Google Play Download on the App Store