BMW M3 «κάηκε» από κάμερα ελέγχου εξατμίσεων!

Μια από τις πιο απρόσμενες επιστολές παρέλαβε ένας οδηγός BMW M3 στη Νέα Υόρκη, καθώς «συνελήφθη» από μια ειδική κάμερα ελέγχου θορύβου να κάνει σαματά και λίγες μέρες μετά, βρήκε στο γραμματοκιβώτιό του τα δέοντα.

Η «πόλη που δεν κοιμάται ποτέ» είναι ένα από τα μέρη του κόσμου, που εφαρμόζουν πιλοτικά μια πρωτοποριακή μέθοδο επόπτευσης επιπέδων θορύβου στους δρόμους. Είχαμε πρωτοδεί κάτι αντίστοιχο πριν μια διετία, στη Μεγάλη Βρετανία, με σκοπό την επέκτασή του στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μεγαλουπόλεις που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την βοή και τα επίπεδα παρασιτικών ντεσιμπέλ είδαν με πολύ καλό μάτι την προοπτική ενός συστήματος ελέγχου «κάγκουρων», με τη Νέα Υόρκη να τοποθετεί δοκιμαστικά τις ειδικά εξελιγμένες κάμερες στους δρόμους της.

Το εν λόγω σύστημα αποτελείται από τις κλασικές κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας, κατάλληλα μεταποιημένες ώστε να συνδυάζονται με ειδικά μικρόφωνα και λογισμικό ήχου. Αν περάσει αυτοκίνητο που παράγει περισσότερα db από το νόμιμο όριο, το μικρόφωνο «πιάνει» τη βαβούρα και η κάμερα καταγράφει το όχημα μετά της πινακίδας κυκλοφορίας. Στη συνέχεια αποστέλλεται «ραβασάκι» στο σπίτι του κατόχου, που τον ενημερώνει για το θορυβώδες πέρασμα και του δίνει δυο επιλογές: είτε να περάσει το αυτοκίνητο από τεχνικό έλεγχο και να παρουσιάσει τα ανάλογα έγγραφα, είτε να πληρώσει πρόστιμο. Το τελευταίο εξαρτάται από το κατά πόσο ξεπερνούσε τα επιτρεπτά επίπεδα θορύβου, όταν καταγράφηκε η παράβαση.

Στην προκειμένη, η M3 αποδείχτηκε τόσο φωνακλού ώστε ο ιδιοκτήτης της θα πρέπει να καταβάλει 875 δολάρια (769 ευρώ), σε περίπτωση που δεν τον «αθωώσει» ο τεχνικός έλεγχος!

Get it on Google Play Download on the App Store